Згвалтування собаки на Хмельниччині: що вирішив суд

Згвалтування собаки на Хмельниччині: що вирішив суд
  • В Летичеві неповнолітній чинив сексуальне насильство із собакою. 
  • Все це зняли на відео та поширили в соцмережах.
  • Суд розглядав справу щодо хлопця, який це зробив.

У червні в соцмережах та різних месенджерах з’явилося відео, на якому хлопець гвалтує собаку. В кадрі разом з ним помітно інших юнаків, які спостерігають за процесом, коментують та знімають все на камеру. Відео можна переглянути за посиланням тут.

Після розголосу та звернень від зоозахисників за справу взялася поліція. Було відкрите кримінальне провадження. Справа дійшла до суду, який вже виніс вирок. Але не відносно того, хто чинив насильство (він є неосудним). А щодо хлопця, який знімав відео та поширив його.

На суді хлопець розповів, що того дня разом з друзями відпочивав у парку. Потім всі почали йти у безлюдне місце і він почув, що один з хлопців вчинить сексуальне насильство над собакою. Зокрема, до цього його примушував товариш з їхньої компанії. Про це з посиланням на судовий реєстр повідомляє "Zahid.net"

Відео дня

«Зірвав з дерева гілку і почав нею бити по руках і ногах неодноразово, казав йому, які саме дії йому слід вчиняти. Він фізично менш розвинутий, та його поведінка є не такою, як в усіх інших дітей, зловив собаку та у нього відбувся з нею статевий акт, собаку під час цього утримував інший», – описав події хлопець.

Його ж попросили зняти процес на відео. Він не відмовився, а згодом ще й опублікував запис у соцмережах. 

«Після цієї події відео ще у парку почав завантажувати у групу застосунку Viber, учасником якої був, проте відео могло завантажитись уже вдома, оскільки був поганий інтернет. Ці дії робив без примусу, а добровільно. Пояснити причину своїх дій не може, про те, що за це настає кримінальна відповідальність - на той момент не знав», – наводять пояснення хлопця в ухвалі.

За його словами, очевидцями інциденту, включно з ним, було п’ятеро дітей. Але ніхто з них не сказав хлопцю, який скоїв насильство над твариною, що так чинити не можна.

Поліцейські кваліфікували його вчинок за ст. 301-1 ККУ (отримання доступу до дитячої порнографії). Оскільки хлопцеві ще не виповнилося 16 років і він не може нести кримінальну відповідальність, суд обмежився заходами виховного характеру. Суддя відправив його під посилений нагляд батьків до досягнення повноліття. За проведення експертиз його батьки повинні сплатити 5 тис. грн.

Читайте також: Що робити, якщо знайшли собаку чи цуценя в Хмельницькому? Реальна історія та інструкція

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Elizabeth Hakur

    Всіх в психлікарню назавжди ( бо таке не виліковне) або поля розміновувати. Бо такі «елементи» країні не потрібні. Сьогодні собака, а завтра вбивство людини і на камеру заснімуть ще. То нащо такі виродки будуть серед нас ходити.
  • IGOR

    Ужас, полная деградация человеческого потенциала... Если дети и подростки раньше стариков через дорогу переводили, брали шефство над ветеранами, скворечники на трудах делали, ходили на субботники, то сейчас общество дошло до уровня, когда один деградант насилует собаку, а его умственно-отсталые братья по разуму снимают на телефон. Мне страшно жить в одном социуме с такими существами...

    Читач55 reply IGOR

    А мне приятно жить в одном социуме с людьми, которые пишут такие комментарии:)))

    IGOR reply IGOR

    "Суддя відправив його під посилений нагляд батьків до досягнення повноліття". Ну так если родители за 15 лет не смогли воспитать своё чадо - ЧЕЛОВЕКОМ, то неужели смогут сделать это за следующие 3 года?! Не удивлюсь, если они такие же... У нас вообще подход к воспитанию ужасный. Нарожают выводок и они растут, как придорожная трава... Ни ответственности, ни воспитания... А потом у нас появляются истории в новостях, что в Европе у наших беженцев полицеальные службы забирают детей. И всё это рассказывается, будто произошло что-то из ряда вон выходящее, хотя на самом деле - ничего удивительного.

    Читач55 reply IGOR

    Подписываюсь под каждым словом!:)))
  • Тамара Саницкая

    то добре що хоч одного ублюдка засудили. Але чому "неосудного" примусово за рішенням суду не ізолювали до психушки?😡👎😡👎
  • Тамара Саницкая

    а  неосудний повинен бути ІЗОЛЬОВАНИЙ від суспільства

keyboard_arrow_up