Жінки на Інститутській побилися за собак. Дві сторони конфлікту

Жінки на Інститутській побилися за собак. Дві сторони конфлікту
  • Двоє жінок, яким за 50, побилися, бо не розділили дитячий майданчик.

  • Одна з них гуляла там з собакою, інша - була проти цього.

  • Вони добряче вирвали волосся одна одній та досі кожна стоїть на своєму.

  • Ми зібрали найважливіші коментарі та з’ясували, яка перша причина сварки.

За адресою вулиця Інститутська 13 - старенький п’ятиповерховий будинок. Біля нього новий дитячий майданчик. От саме через нього і почались конфлікти у трьох хмельничанок. Двоє мешкає в цій п’ятиповерхівці, третя - на Тернопільській 14.

На Інститутській - 57-річна Олена та її 37-річна донька Марина. На Тернопільській - власниця 4 такс 52-річна Анна.

Відео дня

Понад 5 років живе у цьому будинку Катерина, каже у її районі багато собак, але такий конфлікт вперше. Вона Анну знає особисто, не раз разом гуляли з улюбленцями. Жінка й сама обурена, що на подвір’ї встановили таблички, що вигулювати собак заборонено. За її словами, основна претензія у її сусідів, що чотирилапі мнуть квіти на клумбах. 

Продавчиня магазину, який в будинку, каже, що справа не в клумбах. За її словами, жінка з чотирма собаками близько години часу перебуває на дитячих майданчиках. А саме пси сидять на гойдалці й пісочниці та з’їжджають з гірок.  

“В мене собака чистіша, ніж твоя дитина”

Голова ОСББ “Мій дім 2020” Галина Демидас пояснює: собак вони люблять, аби вони проходили повз прибудинкову територію не проти, але не хочуть, аби чотирилапі були безпосередньо на дитячих майданчиках. Жінка аргументує це тим, що у будинку багато маленьких дітей, а собаки без повідку - це небезпечно.

- От з гірки вона спускала собак. Просто катала на гойдалці, спускала з гірки. Ми робили їй зауваження, на них вона реагувала неадекватно - матюки, погрози. Чомусь діти не йдуть гратися на собачий тренувальний полігон. Вийшла мама гуляти, стала з дитиною, а вона спускає собак з гірки. Мамочка дала їй зауваження, то та собачниця їй каже “в мене собака чистіша, ніж твоя дитина”. Потім ми купили таблички. Але люди не реагують ні на що. Люди розповідали, що її гонили вже і з сусідніх домів, - говорить Галина Демидас.

Галина Демидас каже, що робили зауваження жінці, яка приходила з собаками, регулярно. Тоді вирішила звернутись до голів ОСББ Хмельницького. Вони їй і порадили встановити табличку “Вигулювати собак заборонено”. 23 липня мешканці так і зробили. Жінка каже, та щоб за таке билися не могла й подумати. 

Перша бійка і перше вирване волосся було 22 липня. Мешканка п’ятиповерхівки 57-річна Олена, у той вечір викликала правоохоронців. Розповімо спочатку її версію події. 

Олена теж власниця собаки. У неї маленький, двокілограмовий тер’єр. Близько 22 години вийшла з ним гуляти. Тоді побачила на прибудинковій території Анну з 4 таксами та зробила їй зауваження. 

- Єдине, що я їм сказала: “Жіночко, ми ж вас вже не раз просили, не гуляйте тут”. Я їй культурно сказала. Мене один чоловік просто врятував. Вона психічно не врівноважена. Вона вдарила мою собаку, що та аж обпісялася. Я її собою прикривала. Біжу і кричу продавчині “Люда, заберіть собачку”. Я хочу йти, а вона мене ногами в спину кілька разів і я прям падаю. Тоді я віддаю цю собачку. В мене волосся довге, вона намотала їх на руку і тягне. З’явився чоловік, якби не він… Вона мене 15 хвилин тримала за волосся. В мене до цієї пори потилиця болить. Вона мене так тягнула за волосся, що якби не той чоловік, то вона б мені зі шкірою зірвала все на світі. Вона мене так гатила. Бачить, що я плачу, вона мене кинула і якусь команду дала цим собакам, вони в неї дуже грамотні, і вони кинулись на мене ці собачки, - каже Олена. 

Розчепив жінок тоді їхній сусід. Олена одразу викликала правоохоронців. Донька Марина була в іншому місті. Коли повернулась додому, то вирішила помститися за маму. 26 липня була ще одна бійка. Та вже правоохоронців викликала Анна. 

Марина - мешканка будинку на Інститутській

“Спробуй тільки вдарити мою собаку, будемо по-іншому з тобою говорити”

Анна Захарчук проживає за 5 хвилин ходьби до будинку на Інститутській -  на Тернопільській 14. Жінка має 4 собаки. Марселю та Холлі по п’ять років, восьмимісячну Джину та Алісу, яку підібрала з вулиці 2 місяці тому. Анна каже, раніше вигулювала собак на території ХНУ. Та в березні цього року там з’явились таблички із написами про заборону вигулювати собак. З того часу склала інший маршрут. Запевняє, на Інститутську ходить набрати в автоматі воду, яка дешевша, ніж в інших місцях. А на дитячому майданчику постійно собак не розважає. Говорить, було таке один раз.  

- Я гуляти в той двір не ходжу, лише воду набрати. Там мало транспорту, то зручно з собаками пройти. Й не так багато дітей. Тобто ніхто їх не тривожить. Я думала, що без будь-яких проблем можу набрати воду. Я й подумати не могла, що мої собаки можуть комусь не сподобатись. Я вам чесно скажу, мої собаки не ходять по клумбах. Ми йдемо лише тротуарами. Я їм не дозволяю, вони усі ходять біля мене. Навіть ця, що мене била, сказала дільничому, що в мене собаки навчені. Якщо я їм сказала “сидіти, чекати” то вони будуть сидіти, як вкопані. Їм не сподобалось, що просто ми пройшли через їхній двір. Коли нікого не було, то ми грались і мої собаки захотіли з гірки з’їхати пару разів, - розповідає Анна.

Хоч жінка має коричневий пояс по тхеквандо, каже, сама шокована, що вперше на вулиці показала навички у 52 роки. 22 липня відкинула Олену на бік, а вже у другій бійці “отримала поразку”.

Анна запевняє, що це не вона била тер’єра, а навпаки  - побили її таксу.

- Вона налетіла з матами та словами “Я зараз потравлю твоїх собак”. Вона тримає того тер’єра на руках і махає ногами. Я її відштовхнула кажу: “Спробуй тільки вдарити мою собаку, то будемо по-іншому з тобою говорити. І вона мені прямо в лице кинулась. Я її взяла за волосся, щоб вона далі мене не чіпала. Перший раз вона мене просто подерла, я їй далі не дала. Вона вдарила собаку, я її відштовхнула. Вона відлетіла, а потім підбігає й одразу в очі кидається, - каже Анна. 

Перша бійка обійшлась без серйозних травм, говорить Анна. Та Олена запевняє, що її опонентка у неї добряче вирвала волосся. Тоді в Олени прийняли заяву правоохоронці.

А вже за кілька днів бійка була жорсткіша. Тоді приїхала розлючена Марина захиститись за побиту маму. 

Анна викликала правоохоронців й ті у неї прийняли заяву. Судово-медична експертиза встановила, що жінка отримала легкі тілесні ушкодження.

А от версія мешканців будинку - натовпом Анну не били. Тягла волосся тільки Марина. А натовп - розтягував жінок. 

Обидві сторони конфлікту кажуть, що хочуть свою правоту відстояти до останнього. Поки вірять, що допоможуть розібратись правоохоронці, якщо ні, то діятимуть далі. Анна каже, що змінить маршрут і поки не буде там набирати навіть воду. А Олена взагалі шкодує, що зробила зауваження в ході якої вийшла бійка.  

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (130)
  • Инна Гуменюк

    Під 2 гімназією теж вигул собак,дивуюсь чому директор не реагує, може і вони прибирають,но під вікнами вигул собак
  • Світлана Суєцька

    Оштрафувати на 3 міні мальні зарплати тоді зналаб де вигуювати собак
  • Андрей Кузнецов

    🤣🤣🤣
  • Ксюша Андреевна

    І ще вигулюють собак на лугу. Постійно . Але дійсно потрібно навести лад з вигулом ,а то на тому лугу немає навіть як з дітьми погуляти ,одні міни. Але ,що за той луг говорити ? Там ще і наркомани і алкаші...

keyboard_arrow_up