Житель Хмельниччини допомагав росіянам окупувати Запоріжжя

Житель Хмельниччини допомагав росіянам окупувати Запоріжжя
Фото УСБУ в Хмельницькій області
  • Чоловік служив у Криму до війни. 

  • Але в березні 2014-го зрадив Батьківщину та перейшов на бік ворога. 

  • А під час повномасштабного вторгнення допомагав загарбникам окупувати території Запорізької області.

Правоохоронці Служби безпеки України викрили ще одного зрадника держави, який родом із Хмельниччини. В управлінні відомства повідомляють, що він допомагав загарбникам встановлювати та підтримувати окупаційний режим на захоплених територіях Запорізької області.

Служба безпеки ідентифікувала особу 47-річного уродженця Хмельницької області. До анексії Криму він служив в одній з військових частин Сімферополя. У березні 2014 року чоловік відмовився виконати наказ українського командування про передислокацію на материкову частину України і перейшов на бік ворога.

— Тепер зрадник обіймає посаду керівника т.зв. «управління федеральної служби виконання покарань рф по Запорізькій області», — пишуть в СБУ. 

Відео дня

Слідчі встановили, що у листопаді 2022 року зловмисник у складі окупаційних військ брав участь у захопленні адмінбудівель та державного майна, а також проводив фільтраційні заходи стосовно населення Запоріжжя.

Правоохоронці завершили розслідування і вже направили до суду обвинувальний акт із беззаперечними доказами його вини. Уродженця Хмельниччини звинувачують info у державній зраді в умовах воєнного стану та дезертирстві. Згідно інкримінованих статей йому загрожує довічне позбавлення волі.

Обвинуваченого оголосили у розшук, адже він досі знаходиться на тимчасово непідконтрольній українській владі території та переховується від правосуддя. Наразі тривають комплексні заходи для його притягнення до фактичної відповідальності.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Михаил Штогрин

    Скотина.
  • Ларіса Григорець

    Цей урожинець з хмельничини без роду і племені. Хмельничина велика, де саме народився і як його звати? Може б односельці," пораділи" за земляка🙄
  • Ларіса Григорець

    Цей урожинець з хмельничини без роду і племені. Хмельничина велика, де саме народився і як його звати? Може б односельці," пораділи" за земляка
  • Антоніна Іванівна Костишина

    Прізвище зрадника забули вказати?

keyboard_arrow_up