Житель Хмельниччини виготовляв і продавав пістолети: його посадили

Житель Хмельниччини виготовляв і продавав пістолети: його посадили
  • За допомогою підручних інструментів чоловік виготовляв придатну для стрільби зброю. 

Чоловік самотужки виготовляв вогнепальну зброю. Як його покарав суд?

Події відбувались наприкінці 2022 - на початку 2023-го.  За цей час він виготовив три одноствольні гладкоствольні дульнозарядні пістолети з діаметрами каналу ствола 14 мм, 13,5 мм, 11,7 мм, придатні для проведення пострілів. Зберігав зброю вдома.

У січні й лютому 2023 року два пістолети він продав по 500 гривень покупцям, що працювали «під прикриттям».

Відео дня

За незаконне виготовлення вогнепальної зброї, вчинене повторно, чоловіка засудили до 5 років позбавлення волі. Про це повідомляє Хмельницький апеляційний суд. 

Але обвинувачений з цим покарання не погодився - просив призначити більш м'якше або ж взагалі звільнити від покарання з іспитовим строком. Мовляв, він покаявся. 

У суді не взяли до уваги такі доводи чоловіка. 

«Обвинуваченому призначено покарання за злочини проти громадської безпеки. При цьому належить взяти до уваги те, що суд мотивував таке рішення не лише ступенем тяжкості вчинених злочинів, але визнав та врахував обставини, що пом`якшують покарання, щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінальних правопорушень та наявність на його утриманні матері похилого віку», – зазначила колегія суддів.

Відтак апеляційну скаргу порушника відхилили й вирок залишили у силі. Відтак житель Кам'янеччини проведе 5 років у в'язниці за виготовлення і продаж вогнепальної зброї для стрільби.

Читайте також:

Виганяв з дому і погрожував рідній бабусі: судитимуть 27-річного жителя Хмельниччини

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Володимир Буньковський

    100 відсотків.якщо він в домашніх умовах може таке зробити,то на виробництві з програмним устаткуванням міг би допомогти державі.але закон є закон,і це кримінел.
  • NATALIA

    А краще б взяли на роботу! Він би виготовив більше! Бо зараз вони потрібні!

keyboard_arrow_up