Жителька Хмельниччини віддала “банку” майже 20 тисяч гривень

Жителька Хмельниччини віддала “банку” майже 20 тисяч гривень
Ілюстративне фото
  • Цього разу аферисти ошукали жительку Шепетівського району. 
  • Жінка втратила з рахунку 19 тисяч гривень. 

Шахраї продовжують виманювати кошти у жителів Хмельниччини за старими схемами. Однією з найпоширеніших залишаються дзвінки від псевдобанкірів. Таким чином зловмисники ошукали мешканку Шепетівського району.

Жінка отримала повідомлення про заблоковану картку і повідомила незнайомим особисті реквізити. Про це повідомляють у Шепетівському районному управлінні поліції. Відтак потерпіла втратила з рахунку 19 тисяч гривень. 

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті190 Кримінального Кодексу України (Шахрайство).

Відео дня

Як додають в поліції, з початку вересня це вже четвертий випадок по Шепетівці.

В поліції нагадали поради, як вберегти свій рахунок:

  • надійно зберігайте та не розголошуйте  пін-код банківської картки. 
  • якщо у вас виникли сумніви стосовно того, що вам телефонує співробітник банку, покладіть слухавку та самостійно зателефонуйте до банку за номером, що зазначений на звороті вашої платіжної картки.
  • якщо до вас телефонують нібито працівники банку і просять встановити ту чи іншу програму на телефон задля захисту рахунку — категорично відмовляйте.
  • не переказуйте ваші кошти на будь-які інші рахунки на прохання осіб, що телефонують та представляються банківськими співробітниками. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up