Чому варто поїхати в Меджибіж на “Епоху героїв”

Чому варто поїхати в Меджибіж на “Епоху героїв”
  • “Епоха героїв” - фестиваль середньовічної культури.
  • Тут у вас є шанс відпочити від буденності й отримати масу позитивних емоцій.
  • Коротко розповідаємо шо там можна побачити і чим зайнятися.

Перша асоціація з Меджибожем - замок. На його території проходить фестиваль середньовічної культури “Епоха героїв”. Перший день дійства відбувся в суботу, 17 липня. Сьогодні, 18 липня, у вас є прекрасний шанс відвідати фестиваль. Розповідаємо чому варто хоча б задуматися над поїздкою в Меджибіж.

Чи не перша причина - відвідання фортеці,  яка досить добре збереглася й ви зможете побачити багато. Починаючи від музеїв, які розташовані тут, закінчуючи оглядом прекрасних краєвидів із вежі. Вихід на неї доступний для всіх бажаючих.

Відео дня

Саме із вежі відкривається класний огляд того, що відбувається на фестивалі. Головне дійство тут - ристалище. Місце, де без жалю до суперника один одного б’ють лицарі. Все це вони роблять в обладунках, які захоплюють не лише своїм виглядом. Адже погодьтеся, що тримати важку зброю й ще важчу амуніцію на собі в таку спеку, м’яко кажучи, нелегко. При цьому лицарі вмудряються за таких умов тішити публіку захопливими боями. Як 1 на 1, так і 12 на 12. Уявіть тільки це масове та унікальне побоїще.

Бої відбуваються із перервами. Лицарі мають відпочивати. В цей час гостей розважають середньовічні музиканти, ритми яких додають ще більшої неймовірності фестивалю. Також у колекції ваших фото точно зайвим не буде знімок із красиво вдягненими дівчата на ходулях або ж пафосним королем із мечем. Чи кимось іншим із реконструкторів, які своїми образами дивують та зачаровують.

Знайдеться чим зайняти себе тут й любителям всіляких майстер-класів. За спостереженнями автора цих рядків, найбільшим попит мав гончар, в якого охочі за символічну суму в 100 гривень робили собі з глини горнятко для кави чи горщик для м’яса.

Плавно переходимо до теми їжі. Кухня на фестивалі різноманітна. Найбільше страв, традиційно для таких заходів, на грилю. Це картопля, ковбаски, кукурудза, риба та овочі. Хто жити не може без бургерів чи нагетсів - це теж тут знайдете. Ціни на це все помірно фестивальні. Аби вище середнього.

Є чим і втамувати спрагу. Квас за 30 гривень, пиво чи холодний коктейль за 40. Є й міцніші напої. Деякі з них мають міцність “за 70”. Погріти горло можна й кавою та чаєм. Щоправда, лише в одній торговій точці. 

Для дітей, окрім згаданих майстер-класів, є зона, де вони можуть зробити малюнок із піску. А найулюбленішою локацією малечі стала імпровізована фортеця із соломи. Тому, якщо загубите свою дитину, то перше місце, де її варто шукати - “солом’яний рай”.

Це лише коротко про те, яким є фестиваль у Меджибожі, який сьогодні, як і в перший день, завершиться фаєршоу та запальними танцями. Тому радимо не зволікати та їхати. Якщо не маєте можливості добратися власним транспортом, скористайтеся спецрейсом, який від автовокзалу №2 на Шевченка за 50 гривень завезе вас під саму фортецю. І за таку ж суму відвезе назад у Хмельницький. Або ж плануйте поїзду на 2022 рік. Адже “Епоха героїв” - щорічний фестиваль.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Olena Podarunok

    Я була на цьому фестивалі і з цікавості прочитала вашу статтю. І в мене з'явилось декілька запитань:
    У вас не знайшлося грамотнішого журналіста? Є ж навіть сайти, де можна перевірити правопис.
    Ви обрали за головну світлину особу і навіть не змогли поцікавитись, що ж він робить на цьому фестивалі і кого представляє? А він два дні знайомив дітей і дорослих з середньовічними іграми від унікального для України Центру ремесел "Дунстан".
    Якось не професійно 😏.
    І про фортецю: вона не зберіглася в такому стані, а її активно відновлюють.

    Olena Podarunok reply Olena Podarunok

    А помилки не збираєтесь виправляти? Ну хоч змініть "реставраторів" на "реконструкторів". Це ж такі різні поняття.

    Максим Фарина reply Olena Podarunok

    На рахунок замку - згідний. Виправлено. На рахунок більш детальної розповіді про той чи інший майстер клас, то на початку статті, а саме після заголовку, було вказано, що ми КОРОТКО розповідаємо про те, що там можна побачити. Якби ми написали про всіх, а забули про даного колоритного чоловіка, Ваші претензії були б доречні. А насправді ми захотіли у простій формі розповісти про побачене й цим прорекламувати насправді крутий фестиваль
  • Максим Магляк

    Реально, было очень бомбезно. Работал Королём Артуром, посвящал в рыцари. Я кайфонул))
  • Валентина Василенко

    Фестиваль був БОМБЕЗНИЙ!!!!А вам цю новину потрібно було публікувати неділю назад!

    Новини Хмельницького на vsim.ua reply Валентина Василенко

    Валентина Василенко ми двічі анонсували даний фестиваль на ВСІМ. Також були анонси на нашому ресурсі МоєМісто. А даний матеріал - це ніби звіт та анонс одночасно. Він написаний на основі побаченого безпосередньо на фестивалі. Зробити це тиждень тому, це ніби з фільму Назад в майбутнє)

keyboard_arrow_up