Два дні поспіль у Хмельницькому вируватиме патріотичний "Гальчевський фест" (ПРОГРАМА)

Два дні поспіль у Хмельницькому вируватиме патріотичний "Гальчевський фест" (ПРОГРАМА)
  • Фестиваль проведуть на території Молодіжного парку. У програмі  цікаві лекції, виступи музикантів, кінопокази та багато іншого.

Цих вихідних, 26-27 липня, у Хмельницькому відбудеться всеукраїнський патріотичний фестиваль, присвячений полковнику УНР Якову Гальчевському. У його рамках на території Молодіжного парку проведуть багато цікавих заходів. Усіх хмельничан запрошують приєднатися.

ПРОГРАМА:

26 липня

Відео дня
  • 12.00  - гутірки та говірки "Безпекові загрози 100 років тому і сьогодні" (Учасники: Юрій Олійник – аналітик-міжнародник, експерт Українських студій стратегічних досліджень, Микола Ляхович – начальник відділу НПВ ММіС України, Андрій Мельничук начальник відділу НПВ кз Віницького ОМЦ Квадрат). 
  • 14.00 - Виступи кобзарів та лірників. 
  • 15.30 - Презентація книги Михайла Хая "Микола Будник і кобзарство". 
  • 16.00 - Презентація Концепції обороноздатності держави та суспільства і напрацювань Українських студій стратегічних досліджень в безпековій галузі (Індекс війни, Шостий обіжник).
  • 17.00- читання (Чоловіча лірична та громадянсько-сатирична поезія у авторському виконанні).
  • 18.00 - творчий вечір (Роман Коваль та презентація його нової книги "Батькам скажеш, що був чесним" Місце: школа образотворчого та декоративно–прикладного мистецтва, вул. Проскурівська, 65, Виставкова зала.
  • з 19.00 - концертна програма та традиційні танці.
  • 23.00  - кінопоказ "Добровольці Божої чоти" (реж. Леонід Кантер, Іван Ясній), "Кіборги. Герої не вмирають" (реж. Ахтем Саїталбаєв) Нічний кінозал.

27 липня

  • 11.00 - Гутірки і говірки  (Учасники: Богдан Галайко – історик, експерт УССД, Микола Ляхович – начальник відділу НПВ ММіС України - гості фестивалю Марина Мірзаєва - історик).
  • 13.00 - читання (Софія Руда, Мальва Кржанівська "Жіноча патріотична поезія у авторському виконанні"). 
  • 13.00 - сцена авторської пісні (Юрій Чабан, Стефанія Бродська, Віка Забавка, Леся Рой, Сергій Василюк).
  • 14.00 - диспут "Яків Гальчевський – видатна постать в українській історії". Місце: школа образотворчого та декоративно–прикладного мистецтва, вул. Проскурівська, 65, Виставкова зала.
  • 15:00 - сольні речиталі (Виступи кобзарів та лірників).
  • 17:00 - концерт-лекція "Пісні української революції 1917-1921 р." Місце: школа образотворчого та декоративно–прикладного мистецтва, вул. Проскурівська, 65.
  • 19:00 - концерт "OLEUM", "Друже музико", "PoliКарп", "Тінь Сонця". 
  • 23:00 завершення фестивалю (Етно-сейшн за участі музикантів та гостей фестивалю).

Протягом усіх днів фестивалю діятимуть виставка робіт народних майстрів, виставка національно-патріотичної літератури, сучасної військової техніки та стрілецького озброєння, виставка світлин воїнів учасників бойових дій на Сході України та наданих ними експонатів, виставка плакатів військових діячів армії УНР. Окрім того, відвідувачі матимуть змогу поласувати смачною їжею, адже на території фесту діятиме фудкорт.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Денис

    Слава Україні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up