«Ката за ґрати»: художник із Городка створив серію плакатів-карикатур на Путіна

«Ката за ґрати»: художник із Городка створив серію плакатів-карикатур на Путіна
Світлини зі сторінки «Суспільне Хмельницький»
  • Плакати мають розмір мішеней.
  • Їх шість.
  • Читайте, де можна побачити роботи городоцького митця.

Серію сюрреалістичних плакатів зі саркастичними висловами на адресу Путіна й «руського міра» написав городоцький художник-оформлювач Петро Войталюк. Кожен - метр на 80 сантиметрів та шістдесят сантиметрів на 40. Не випадково. Саме таких розмірів, уточнює митець «Суспільному», мішені для стрільби.

Задум, зізнається, виник спонтанно. Під час стрільбищ. Художник – у загоні місцевої терооборони. Дехто з хлопців не потрапляв у мішень. На його питання «Чому?» відповіли: «От Путін там був, ми б влучили». Художник жартома взяв фломастер, на мішені намалював голову Путіна, і, чи то зі злості, чи адреналін зіграв, але тероборонівці показали непогані результати.

Відео дня

У доробку митця наразі – шість плакатів. Писав їх акриловими фарбами на деревоволокнистих плитах з наклеєним полотном. Назви підібрав красномовні: «Хата для ката», «Ката за ґрати» та інші.

«На першому своєму плакаті я зобразив каску солдата, георгіївську стрічку на тій касці, голову Путіна в крові й голуб миру, пролітаючи, «помічає» лисину і слова «С*ати я хотів на руський мір», — оповідає художник.

Плакат, зізнається, наразі найкраще передає його емоційний стан, яскраво виражає злість і ненависть до ворога, який вбиває українців та нищить українські міста й села.

Усі шість робіт Петро Войталюк написав до виставки в городоцькому краєзнавчому музеї, присвяченій річниці розстрілу Героїв Майдану. Каже, то буде спільна експозиція фотографів та школярів із назвою «Історію знаємо, героїв пам’ятаємо».

Відкрити її планують вже 14 лютого.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Віталій Українець

    Правильно призвище диктатора писати з малої літери!

keyboard_arrow_up