Коли «травневі» на дивані. Рецепти шашлику в домашніх умовах

Коли «травневі» на дивані. Рецепти шашлику в домашніх умовах
Фото ілюстративне
  • Шашличок без пікнічку. Як приготувати м’ясо, не гірше ніж на природі
  • Журналісти vsim.ua підготували для вас кілька рецептів для натхнення.

Карантин диктує свої правила і способи відпочинку. Для когось травневі свята без шашлику, як новорічний стіл без олів’є. Що робити, якщо поїхати на природу поки зась?

Приготувати м’ясо «з димком» можна і вдома. Журналісти vsim.ua підготували для вас ТОП-5 рецептів шашлику, які з легкістю можна приготувати в домашніх умовах. Смачного!

Шашлик в рукаві для запікання

Відео дня

М’ясо готують у два етапи. Спочатку – в рукаві. Для цього потрібно розігріти  духовку до 180 градусів. Нанизати шашлик на шпажки і акуратно покласти в рукав, аби не проткнути його. Розмістити його на деко, а на дно налити гарячої води, тоді поставити в духовку на 15 хвилин. Після цього розрізати рукав і дістати м’ясо.

Другий етап – розкласти шашлик на решітці, а під ним поставити деко з невеликою кількістю води і «рідкого диму». Туди має стікати сік з м’яса.  «Рідкий дим» має додати аромату. Наприкінці треба включити гриль і довести шашлик до готовності. Якщо грилю немає, то можна розкласти шашлик в рукаві на шар з цибулі і випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів. Тоді розрізати рукав і для рум’яності готувати ще 20 хвилин.

Шашлик з картоплею в духовці

Для приготування вам знадобиться: 0,5 кг свинячого м’яса, 2-3 ріпчастих цибулі, 5-6 картоплин, спеції, олія.

М’ясо слід ретельно вимити і висушити паперовим рушником. Нарізати шматочки розміром з сірникову коробочку. В глибоку ємкість засипати улюблені спеції. Одну цибулю нарізати кубиками і змішати з м’ясом. Ще одну нарізати кільцями. Розкласти шарами м’ясо, чергуючи з кільцями цибулі. Залишити на кілька годин при кімнатній температурі. В окремій ємкості змішати картоплю з олією і прянощами, викласти в глибоку форму для запікання. Замариноване м’ясо нанизати на дерев’яні шпажки чергуючи з цибулею. Викладіть шашлик на картоплю. Тоді закрийте форму фольгою і ставте у розігріту духовку на 40 хвилин. За 15 хвилин до кінця запікання перевернути шашлик, зняти фольгу і залишити до кінця готування.

Курячий шашлик на шпажках

Курячий шашлик готується набагато швидше, аніж зі свинини. Міксувати м'ясо курки можна з будь-якими овочами на ваш смак. Аби шпажки витримали високу температуру в духовці, попередньо їх слід замовити у воді на півгодини. М’ясо можна чергувати з цибулею, червоним перцем або ж кабачком. Шпажки з шашликом потрібно покласти на решітку, під ними розмістити деко – щоб туди стікав сік. Готувати шашлик у розігрітій до 200 градусів духовці. Час приготування – від 20 до 40 хвилин. М’ясо варто періодично перевертати і змочувати водою чи маринадом для рівномірного просмажування.

Шашлик в банці

Свинину або ж інше м'ясо слід замаринувати разом зі спеціями і лимонним соком, вимішати з цибулею. Залишити на півгодини при кімнатній температурі. Нанизати на шпажки м’ясо, чергуючи з цибулею. Для пікантності можна додати скибки бекону. У кожну банку вертикально поставити 3-4 шпажки. Отвір банки закрити фольгою. Важливо, аби банка ззовні була сухою! Поставити шашлик в холодну духовку і встановити температуру 180 градусів. Готувати 60-80 хвилин. За 10 хвилин до готовності фольгу з банки радять знімати. А за правилами безпеки, дверцята духовки слід відкривати поступово. Спочатку остудити, а лише тоді виймати посуд.

Шашлик в духовці над вугіллям

Спосіб нелегкий, адже для приготування потрібне вугілля, яке дасть потрібний запах димку. Головне правило – робити це потрібно тоді, якщо приміщення обладнане необхідною пожежною безпекою. Потрібно 2-3 вуглини покласти на деко, обгорнуте фольгою.

 Поставити деко на раковину або на холодну підлогу, ввімкнути витяжку і розпалити вугілля. Сірник радять підносити обережно на витягнутій руці, не нахиляючись над вугіллям, щоб максимально себе убезпечити. Потрібно дотримуватись правил безпеки, забрати все вогненебезпечне. Вугілля повинно погоріти близько хвилини.  Потім слід збити полум’я, накривши вугілля кришкою і відразу помістити до розігрітою духовки на нижній рівень. Температура повинна бути 200 градусів. Шашлики на шпажках чи шампурах розкладаємо на середньому рівні на решітці. Під час готування шашликів, обов'язково слідкувати, аби не задиміти все довкола. М'ясо бажано перевертати для рівномірного просмаження. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:28 Синоптики попереджають про негоду — гроза та град накриють Хмельниччину 17:44 Троє військових повертаються «на щиті» на Хмельниччину. Хто вони photo_camera 17:28 На Хмельниччині втопився підліток 16:57 У Хмельницькому відбувся випуск ліцеїстів-прикордонників (ФОТО, ВІДЕО) Від читача 16:19 Триває Всесвітній тиждень серцевого ритму: АРИТМІЯ (відео) 16:28 Завтра — Трійця: чому прикрашаємо будинки зеленню, та інші традиції у цей день 15:46 ДТП у Хмельницькому: 62-річна жінка потрапила до лікарні 15:06 Пережив теракт в Оленівці. З полону на Хмельниччину повернувся Павло Крачан (ФОТО) 14:13 Вийшла з дому і не повернулася: на Хмельниччині розшукують літню жінку 13:18 Хмельниччина — серед лідерів по народжуваності двійнят у 2025 році 12:28 У громадах Хмельниччини попрощались із п'ятьма воїнами. Імена photo_camera 11:37 У Хмельницькому збили пенсіонера, який переходив дорогу поза «зеброю» 11:01 Нічна атака 7 червня. Скільки шахедів збили на Хмельниччині? 10:05 Рейтинг навчальних закладів Хмельницького за відзнаками випускників (ІНФОГРАФІКА) 09:04 Просять не наближатися до Хмельницької АЕС та водосховища: територію посилено охороняють
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up