Лежачі та багатомісні: яких двоколісних показали хмельничани у Велодень

Лежачі та багатомісні: яких двоколісних показали хмельничани у Велодень
  • Сьогодні, 26 травня, містяни вирушили на масовий велопробіг.
  • Покрутити педалі прийшли як досвідчені велосипедисти, так і любителі.
  • Для пробігу хмельничани обрали різні велосипеди: від саморобного до двомісного.
  • Детальніше про учасників та їх двоколісних коней, читайте далі.

Недільний ранок. Простір біля кінотеатру ім. Шевченка заполонили велолюбителі. А це означає, що настав той самий Велодень. Щоб покрутити педалі прийшли і дорослі, і малі. Більшість з них вбрались у велосипедний одяг, одягнули шоломи і підготувались до старту. Спершу всі учасники пройшли реєстрацію, а тоді вистроїлись в чергу й ненароком вдивлялись в транспорт один одного. І це не дивно, бо ж майже кожен підійшов до вибору двоколісного досить креативно. Наприклад, хмельничанин Валерій роз’їжджає на велосипеді лежачи. А все через те, що зробив цей транспортний засіб власноруч.

  • Мій велосипед називається лігерат. Він лежачий. Зробив я його три року тому. Такі велосипеди в нас в Україні всі саморобні, бо вони дуже дорого коштують. Цей транспортний засіб передбачений для гарної дороги, до того ж на ньому можна заїхати дуже далеко. За день я на ньому проїжджаю до 40 км. Це прекрасний варіант для пересування. Адже автомобілі шумлять і смердять, і ще й багато місця займають. А цей я на другий поверх заніс і все, - розповідає Валерій.

    Відео дня
    /li>

Рухаємось далі. Серед сотні інших велосипедів помічаємо двомісний, а на ньому - чоловік з дитиною. Взяти участь у велопробігу хмельничанин Олександр прийшов з 4-річним сином Матвієм, якого посадив позаду себе.

  • Взагалі у нас велосім’я. От і сина взяв сьогодні на пробіг із собою. Велосипед використовую і в буденному житті, навіть на роботу на ньому їжджу. Адже цей транспортний засіб - це зручно, швидко і комфортно. Сина теж привчаємо змалку. Він катається на біговелі - каже Олександр.

Серед сотні залізних коней та їх господарів, є й такі, що зробили велопробіг сімейною традицією. Іван та Альона - чоловік і дружина. Вони кажуть, що брати участь в пробігу стараються щороку.

  • Беремо участь в цьому заході, бо їздимо на велосипеді з дитинства. Ми намагаємось кататись на двоколісному завжди, як тільки є можливість і погода дозволяє. По-перше, велосипед - це екологічний транспорт. Якби хоча б якась частина людей пересіла на нього, нам всім було б набагато краще жити. Адже це і повітря чистіше, та й сама структура життя, - розповідає хмельничанка Альона.

Загалом у Хмельницькому Велодень проходить вже вдванадцяте. Та як розповіли організатори, цьогорічний відрізняється від попередніх цікавим маршрутом, конкурсам і приємними призами.

  • Окрім велопробігу по місту, ми провели розіграші призів та конкурси для дітей та дорослих. По центру міста проїхали маршрут, відстань якого склала 8 км. Це вулиця Володимирська, Героїв Майдану, Кам’янецька, Зарічанська,Свободи, Шевченка, Старокостянтинівське шосе, Проскурівська і фінішували біля кінотеатру ім. Шевченка - каже організатор Велодня, керівник ГО “Критична маса” Віталій Поліщук.

Стартували учасники велопробігу близько 12-ої години. Усі крутили педалі в супроводі двадцяти досвідчених велосипедистів та патрульної поліції.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up