На виставах “переаншлаг”: як у театрі Старицького збирають кошти для ЗСУ

На виставах “переаншлаг”: як у театрі Старицького збирають кошти для ЗСУ
Ілюстративне фото
  • У театрі Старицького почали показувати благодійні вистави. 
  • Зібрані гроші колектив театру передасть на передові. Як допомогти?

Хмельничани допомагають захисникам України на всіх фронтах. Збирають кошти на потреби воїнів і в театрі імені Михайла Старицького. Роблять це за допомогою благодійних вистав для дітей і дорослих. Вхід вільний, але всі охочі можуть кинути будь-яку суму до благодійної скриньки.

Керівниця літературно-драматургічної частини театру Марина Бортник-Гулевата розповіла журналістці “ВСІМ”, що зал забитий вщент. Мовляв, багато людей готові стояти 2 години, аби просто подивитись виставу. Під час таких заходів збирають десятки тисяч гривень, які підуть на потреби наших захисників.

“Ці вихідні взагалі не було вільних місць в театрі. Люди стояли, сиділи на приставних стільцях, на сходах, на балконі. Так само було як на дитячих виставах, так і на дорослих. Вчора людям казали, що в нас вже на жаль немає місць, а вони казали, що готові стояти дві години. Це була українська класика - “Кайдаші”. Був “переаншлаг”, - каже Марина Бортник-Гулевата. 

Відео дня

У театрі і раніше були безкоштовні вистави по вихідних, але благодійні зі збором коштів для ЗСУ провели вперше цими вихідними. На благодійні вистави вхід вільний. Але при вході люди можуть вносити гроші в скриньку. І байдужих до цього просто немає. 

“Дуже класно і нас здивувало, що ні одна людина не проходить повз скриньку, щоб щось туди не кинути”, - зазначає Марина. Додає, що за одну вечірню виставу вдалось зібрати 42 тисячі гривень, після дитячої денної - 17. За минулу вечірню виставу зібрали 50 тисяч гривень, 100 доларів і навіть 5 євро. 

На вистави можна приходити без квитків. Але радять робити це завчасно. Також другу п'ятницю поспіль на малій сцені театру проводять вистави і для бійців, які знаходяться на реабілітації. На зібрані кошти колектив театру планує придбати необхідне для воїнів на передовій. Наразі з'ясовують нагальні потреби. 

Анонс вистав у найближчі дні такий:

  • 15 квітня о 17:00 концерт патріотичних пісень «Ой, у лузі червона калина»,
  • 16 квітня о 16:00 драма Старицького «Ой не ходи, Грицю, та й на вечорниці»,
  • 17 квітня о 12:00 чарівна дитяча казочка «По щучому велінню», 
  • 17 квітня о 16:00 українська драма Франка - «Украдене щастя»! 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Надежда Бондарь

    Величезне дякую!!!!! Водили діток на виставу Дюймовочка і Метелик))) дітки відволікалися і їм дуже сподобалося)))) дякуємо за небайдужість!!!! Дякуємо акторам за віддану працю!!! Дякуємо що допомогажте нашим ЗСУ!!!!Слава Україні!!!!
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ‼️Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up