Особливості багатоквіткових тюльпанів (новини компаній)

Тюльпани люблять усі! Рідко, хто скаже про те, що такі чудові весняні квітки викликають тільки байдужість. Чому і видів, і сортів у світі стає дедалі більше. А це означає, що, побачивши десь і колись випадково оригінальні кущові тюльпани питань з'явиться більше, ніж відповідей.

Але все так і є, кущові багатоквіткові тюльпани мало того, що існують, так ще цілком легко можуть з'явитися і на вашій клумбі, якщо ви того забажаєте.

Якщо подібна ідея сподобалася, то дозвольте запропонувати вам ознайомитися з докладною інформацією про те, що це за квіти, в чому полягають їхні відмінні риси. За допомогою цієї статті ви зможете суттєво розширити свій «квітковий» кругозір. Якщо, звичайно, подібні відомості не були відомі вам раніше.

Отже, почнемо з простого до складного.

Що таке кущові тюльпани?

Це по суті мрія кожного садівника. Справа в тому, що здавна і багато хто прагнув до того, щоб на клумбах з'явилися не самотні цибулинні тюльпани, а шикарні чагарники. І селекціонерам вдалося створити те, що по праву можна назвати справжнім витвором мистецтва, який ви можете придбати у нас, в інтернет-магазині Matla-Flowers. Ось тільки на другий рік із цибулин не виростають подібні рослини, що вважається не найприємнішим моментом. Проте, доклавши максимум зусиль, можна досягти істотних успіхів. Головне тільки щоб посадковий матеріал був якісним. Щоб проводилася регулярна підгодівля та полив. Важливо також скористатися всіма іншими рекомендаціями.

Отже, що стосується моменту появи рослин. У 40-х роках 20 століття розпочалися активні роботи з виведення нестандартних тюльпанів. На даному етапі часу можна нарахувати до 30 сортів, кожен з яких точно має свою родзинку. Деякі зацвітають рано, інші цвітуть довго. В асортименті представлені сорти, які на одному стеблі можуть мати до 5-7 квітконосів.

Характеристика кущових тюльпанів

Многостебельні кущові тюльпани суттєво відрізняються від усіх інших. Залежно від сорту на одному стеблі рослини може розташовуватися від 3 квіток до 7. Висота різних сортів відрізняється, що дозволяє вибирати і створювати оригінальні квітники і клумби. Комбінуючи по-різному сорти, поєднуючи парадигму кольорів у шаховому чи паралельному порядку. Варіацій висадки безліч, що дуже високо оцінено квітниками. Стебла у кущових тюльпанів прямостоячі. Форма квіток лінійна.

Єдине, що має бути взято до уваги, таких тюльпанів не так просто доглядати!

Сорти багатоквіткових тюльпанів

Акілла

Напрочуд гарний махровий тюльпан подарує масу естетичного задоволення. Він дозволить високо оцінити всю чарівність сорту тюльпану, який зовні так схожий на півонія. Він один із тих кущових тюльпанів, які досягають висоти 50 сантиметрів. Квіти невеликі, діаметр кожного приблизно 10 см. Колірна парадигма унікальна: яскраві краї контрастують із насичено-жовтим кольором. Сорт має дуже чіткий і впізнаваний аромат.

Вінніпег

Невисокий сорт кущових тюльпанів. Висота варіюється в межах 20-25 см. Бутони витягнутої форми, насиченого жовтого кольору зі строкатими лініями в середині.

Аннелінда

Кремово-білі квіти цього сорту дуже добре впізнавані. Вони так сильно нагадують зовні півонія, що здалеку можна переплутати. Насправді ж кущові тюльпани просто шикарні. Виділяє їх серед усіх чітко виражена зелена смужка по краю.

Кущ може досягати різну висоту від 40 см до 65 см. Особлива цінність сорту полягає в тому, що на одному стеблі може бути до 7 квіток.

Уайт

Назва точно вказує на незвичайне забарвлення квіток. Буквально створено цей сорт, щоб стати окрасою клумби. Ніжні дрібні квіти з яскравими лініями виглядають дуже елегантно. До речі, вони ж нерідко потрапляють у найоригінальніші букети та квіткові композиції. Сорт відноситься до невисоких, кількість квіток на одному стеблі варіюється від 3 до 5.

Квебек

Цей сорт буквально створений для тих квітникарів, які люблять мініатюрні та елегантні квіти, але невисокі рослини. Висота даного сорту варіюється, але ніколи не перевищує 35 см. Коли мінімальна висота становить 30 см.

Цікаво інше, такий тюльпан майже на кожній весняній клумбі виглядає просто шикарно. А це означає, що є привід суттєво змінити свій квітник незвичайною та яскравою рослиною, тюльпаном сорту Квебек. Апельсиновий колір приверне увагу, а чарівність трьом квіткам додасть яскрава і барвиста облямівка.

Основні правила вирощування

Все починається з підбору якісного матеріалу, підготовки ґрунту та вибору території. На цих трьох основних моментах і буде будуватися вся успішна діяльність квітникара.

Отже, доведеться вибрати сорт, який не тільки подобається, але і добре буде адаптуватися під умови вашої місцевості. Далі слід визначити ту територію, на якій ви плануєте висадити цибулини. Хочемо попередити, що грунт має бути легким, добре пропускати повітря. Крім того, не братися кіркою після поливу.

Висаджують зазвичай цибулини у вересні, на захищеній від вітру, протягів та яскравого сонця місцевості. Тоді, коли ґрунт прогрівається до 10 градусів. Цибулини перед посадкою попередньо обробляють концентрованим розчином марганцівки. Опускають цибулини в розчин на 20-30 хвилин.

Між цибулинами залишайте 15 см відстань, між рядками десь 20-25 см. Глибина посадки цибулин може бути різною, враховуючи, що цибулинки мають різний розмір. Великі цибулини слід заглиблювати на 12 см приблизно, дрібні. на 5-7.

Кустові тюльпани люблять помірний, але регулярний полив. Важливо до моменту цвітіння провести прикорм ґрунту.

Слідуючи цим правилам (майже зі стовідсотковою гарантією), ми можемо сказати, що вам вдасться завести одні з найкрасивіших весняних квітів, чудові кущові лілії.

keyboard_arrow_up