Що читають хмельничани: найпопулярніші книги та автори міських бібліотек

Що читають хмельничани: найпопулярніші книги та автори міських бібліотек
  • Відвідавши три міських бібліотеки міста Хмельницького, нам вдалось скласти топ книг та авторів, які мають попит серед хмельничан.

Працівники Хмельницької центральної міської бібліотеки, що знаходиться на вул. Подільській, 78 поділились з журналістами, що в перші дні, коли бібліотека відновила свою роботу після карантину, велика кількість людей відвідала її. Загалом, в день бібліотеку відвідує понад 40 людей.

Найчастіше хмельничани запитують Дарину Гнатко, Світлану Талан, найбільший попит мають Володимир Лис, Ніна Фіалко, Андрій Кокотюха, Ірен Роздобудько та Макс Кідрук.

З зарубіжних – Жоель Діккер, Сесілія Ахерн, Деніель Кіз особливо твір «Квіти для Елджернона», Ден Браун.

Відео дня

Завідуюча відділу обслуговування Валентина Свириденко запевняє, що книги читають переважно люди старшого віку. Раніше вони полюбляли читати твори російською мовою, проте зараз переважає в попиті українська мова.

У Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва, що по вулиці Соборна, 33, розповіли, що у них після карантину зменшився термін видачі книг, скоротився з місяця до двох тижнів. 

Серед молодих людей зараз неймовірний попит на книги мотиваційної психології, молодь полюбляє читати історії успіху різних людей. До прикладу такі книги як: Генрі Форд «Моє життя та робота» та книги про Ілона Маска.

Часто люди запитують про книги бестселери Джона Кехо.

У Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва найзапитанішими є: Макс Кідрук «Не озирайся і мовчи», «Жорстоке небо»; Сергій Жадан «Інтернат», «Волошировград»; Сергій Гридін «Дорослі зненацька»; Олена Рижко «Дівчина з міста», «Знак Єви»; Джон Грін «Паперові міста», «В пошуках Аляски», «Провина зірок»; Джон Мартін «Гра Престолів»; Маркус Зузак «Крадійка книжок»; Анджей Сапковський «Відьмак»;

Не втрачають актуальності й Стівен Кінг, Рей Бредбері, Джордж Орвелл, Вільям Голдінг.

У Хмельницькій обласній науковій бібліотеці, що на вул. Героїв Майдану, 28, серед читачів найкращий попит мають автори такі, як  Андрій Кокотюха, Макс Кідрук та Світлана Талан.

Найчастіше запитують за книги Дена Брауна, Ніла Геймана, Володимира Лиса та Ніни Фіалко.

Часто мешканці міста беруть книги психологічного характеру, для саморозвитку: Ден Браун «Код да Вінчі», збірки Макса Кідрука. Полюбляють також читати детективи Фрідріха Незнанського.

Батьки часто запитують за книгу Александра Гізера «Знайомство з мистецтвом для дітей». Багато звертаються за програмою для дітей до школи. У бібліотеці також запитують про нотні матеріали, літературу в якій розповідається про життя акторів та режисерів. Тут можна знайти наукові матеріали різної тематики. Є література в оригіналі на 30 мовах світу.

Підготувала Олеся Липчак.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up