ТОП-7 замків Хмельниччини для осіннього вікенду: поради від мандрівника

ТОП-7 замків Хмельниччини для осіннього вікенду: поради від мандрівника
Фото - ukraine-is
  • Осінь - не привід сидіти вдома, закутавшись в ковдру. 
  • На Хмельниччині безліч місць, які варто відвідати кожному.
  • Маршрутом поділився експерт з туризму, мандрівник Сергій Толстіхін.

Не Кам’янцем єдиним. Хмельниччина багата на цікавинки і архітектурні пам’ятки. Чому б саме восени не відвідати місця, в яких ви ще не були? Досвічений хмельницький мандрівник Сергій Толстіхін поділився місцинами, які варто відвідати цієї осені. Підбірку він оприлюднив на сторінці Green Ways - Зелені стежки України у Фейсбук. Занотовуйте маршрут і плануйте свій відпочинок активно. 
ТОП-7 замків Хмельниччини від мандрівника:

Натиснувши на назву місця, опинитесь на сторінці Google карт, які покажуть маршрут до місця і скерують у потрібному напрямку.

1. Замок князів Острозьких в Старокостянтинові

Відео дня

Замок збудовано протягом 1561-1571 рр. князем Костянтином-Василем Костянтиновичем Острозьким. У XVIII ст. замок зазнав значних руйнувань. Тоді орендарем Старокостянтинівського замку було розібрано оборонні стіни та вежі.


 

2. Меджибізький замок
Пам’ятка фортифікаційної архітектури XIV - ХІХ ст. 

3. Летичівський замок (Домініканський монастир) 
Колись навколо подвір'я Летичівського замку було оточене стінами з каменю. У кутах були розташовані круглі вежі, а при в'їзді стояла чотирикутна. Зі сторони міста його захищав вал із землі. Біля стін пролягав глибокий канал з водою. 

4. Сутковецький замок 
Стародавній мур XIV століття став основою південно-східної оборонної стіни замку. На першому етапі були зведені його північна і західна вежі. Будівництво було завершено у 3-й чверті XV століття.

5. Сатанівський замок 
Сатанівський замок розташований на високому пагорбі біля річки Збруч. Вся площа замку займала приблизно 1,5 га. На всіх рогах п'ятикутника були башти, а між баштами — мури. На сьогодні збереглася східна башта та рештки двох башт, розташованих безпосередньо над Збручем. Дві башти з боку містечка зруйновано.

6. Кам'янець-Подільська фортеця 
Важко знайти людину, яка не була жодного разу у фортеці Кам'янця-Подільського. Острів, на якому знаходиться фортеця, оточений каньйоном. По каньйону протікає річка Смотрич, яка своєю течією утворює петлю — обтікає навкруги високої гори та, не доходячи до свого річища на кілька метрів, повертає і тече далі. У тім місці, де Смотрич, обійшовши острів, утворює зі своїм річищем петлю, стоїть на розі, що утворюється двома ярами, Кам'янецький замок. З'єднується він з містом вузенькою смугою скелі, на якій збудований Замковий міст.

7. Жванецький замок
Перші оборонні споруди на місці замку закладені в XV ст. Протягом XVI ст. укріплення були перебудовані в п'ятикутний в плані замок.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Lena Selezneva

    сколько интересного на расстоянии вытянутой руки по сути.
    Спасибо за подборку
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    Мандрівник і друг ВСІМ Сергій Толстіхін підготував класний топ локацій, де варто побувати. Читайте і починайте планувати свої подорожі Хмельниччиною, яка має чим здивувати

    Сергій Толстіхін reply Новини Хмельницького на vsim.ua

    Новини Хмельницького на vsim.ua дякую, скоро буде топ13 палаців, маєтків і садиб

keyboard_arrow_up