У Кам’янці відкрили новий екскурсійний маршрут: деталі (ФОТО)

У Кам’янці відкрили новий екскурсійний маршрут: деталі (ФОТО)
Світлини зі сторінки Кам'янець-Подільської міської ради
  • У Кам’янці відкрили новий туристичний сезон.
  • Дізнавайтеся про новий екомаршрут, особливості туристичної галузі у воєнний період та програму «Родинного вікенду».

У п’ятницю, 28 квітня, в Кам’янці відкрили новий туристичний сезон. У його рамках відкрили новий екскурсійний маршрут до Ходоровців.

Про це інформують у міській раді.

В основі проєкту - знайомство з автентичною подільською кухнею, місцевим колоритом, приємною туристичною локацією біля ставка. Все це організували місцеві мешканці, небайдужі підприємці спільно з міською владою, щоб відроджувати давні традиції, розвивати екотуризм, прививати любов до свого, рідного.

Відео дня

ДОВІДКА.
Ходорівці розташовані за 11,2 кілометрів від Кам’янця-Подільського вздовж річки Кармалітанка. На відстані 1 кілометра від центру села проходить автошлях національного значення
Перша згадка в документах про село датується 1460-им.
Село лежить у межах національного природного парку «Подільські Товтри». Біля села розташована ботанічна пам’ятка природи – «Алея горіха волоського».
У селі є храм Архистратига Михайла. 16 травня 2022-го віряни релігійної громади вийшли з УПЦ (мп) та перейшли до ПЦУ.

Туристичний Кам’янець сьогодні

«В умовах війни кожна галузь має працювати, а в тилових містах- має працювати посилено. Адже це - економіка. А економіка - це життя громади, забезпечення війська, - наголошують у мерії. - Унікальність Кам'янця - в його історичних, культурних особливостях. Тому серед інших галузей туризм займає одне з основних місць».

У мерії оприлюднили кілька показників туристичної галузі у воєнний період.

  • До туристично-інформаційного центру від 24 лютого 2022-го по березень 2023-го звернулося 103 іноземці (Польща, Велика Британія, Ізраїль, Іспанія, США).
  • 117 074 туристи, за даними ТІЦу, відвідали музейні об'єкти (Старий Замок, Галерея мистецтв, Ратуша, Музей старожитностей, Виставкова зала і туристично-інформаційний центр). Найбільше - з Київської, Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської областей.
  • У громаді сьогодні працюють близько 50 закладів розміщення – готелів, хостелів, апартаментів. Нових готелів за період війни відкрито не було. Деякі припиняли свою роботу на період опалювального сезону.
  • Попри війну, продовжує розвиватися торгівельна галузь громади - нові магазини, ресторани та кафе, розширюється фірмова торгівля підприємств-виробників продовольчих товарів.
  • Минулого року з’явилися нові заклади швидкого харчування, кафе, кав'ярні (наприклад, «Coffee Street», «Berry Wine», «Black Cocaine Coffee»), пекарня грузинської випічки, ресторан «Чорноморка» тощо. Однак останній до кінця року припинив свою діяльність.
  • Загалом у громаді працює більше 250 кафе, ресторанів, кав’ярень, закладів швидкого харчування.
  • 4,3 млн грн надійшло до бюджету за 2022-ий від 48 представників готельної галузі (ПДФО, сплата за нерухомість, плата за землю, єдиний податок, туристичний збір). Із цієї суми туристичний збір становить 1 055 584 грн, що більше на 20% порівняно з 2021-им- тоді загальна сума турзбору була 840 920 грн.

Родинний вікенд

До відкриття туристичного сезону в Кам’янці організували «Родинний вікенд».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up