У Середньовіччя до Кам’янця завітало близько трьох тисяч людей

У Середньовіччя до Кам’янця завітало близько трьох тисяч людей
У Кам’янці-Подільському народився реконструкторський фестиваль «Форпост». Майже три тисячі відвідувачів завітали на його свято.

 

 Аби відтворити середньовічну атмосферу, лицарі жили у шатрах, ходили у тематичному одязі, розповідали історичні байки

На три дні гості та учасники фестивалю «Форпост» поринули у середньовіччя, його побут та культуру. Слабким місця не було, адже дивитися як б’ються справжні лицарі – справа не для нервових. Гамселили один одного і в одиночних поєдинках, і в масових – бугуртах, які вважаються найважливішою подією турніру

Відео дня
>Розваги понад усе
Навіть сильний вітер та проливний дощ в перший вечір фестивалю не завадили розвагам. Дощ розігнав людей, але свято тривало, і до третього, останнього дня, завоював чимало прихильників. Учасники та гості залишилися задоволеними.

- Була погана погода, великі перерви у програмі та мало відвідувачів. Але попри все, вразили масові бугурти та те, як народ веселився вночі під пісні гурту «Mystterra» прямо під дощем, – каже про перший день фестивалю його організатор Костянтин Пархоменко.

На фестивалі були лицарі з 41 клубу, які з’їхалися зі всієї України та з-за кордону. Зброю можна було побачити повсюди. А сміливці фотографувалися у важких обладунках. Зранку, на другий день фестивалю, середньовічні люди гуляли містом, дивували туристів.

- Дуже подобається шотландське вбрання – кілт, – каже відвідувачка фестивалю Аліна. – Але помітила, що чоловіки не вдягають білизни під такий одяг.

Бій, але під контролем
Сильні удари мечами та списами по шоломах залишали кров’янисті сліди на чоловічих обличчях. На щастя, серйозних травм у бійців не було. На території фортеці з ранку до пізнього вечора чергувала швидка допомога. Учасники були під повним наглядом медпрацівників та охоронців, що стежили за порядком.

- Усі лицарі між собою давно знайомі, але ми серйозно лупимо свого противника, намагаючись відтворити справжній важкий історичний бій, – жартуючи розповідає лицар з дніпропетровського клубу Олександр. – У нас є своєрідна домовленість, що означає «аби не вбити».

На території фортеці працювала середньовічна корчма, де харчувалися лицарі, їхні дами, гості та запрошені. Їжу готували у величезних посудинах й помішували здоровенними ложками. Продавали сидр й, звичайно, пиво.

Хореографи проводили майстер-класи з англійських, ірландських, шотландських та інших танців доби Відродження.

-Я вперше танцював історичний танець, – розповідає гість фестивалю красилівчанин Андрій. – Шотландські танці дуже рухливі, багато стрибків – мені сподобалося.

Поза кадром
Були серед учасників і незадоволені.
- Фестиваль називали міжнародним, хоча він таким не являється, – обурюється історик Ігор, мандрівник та постійний гість лицарських поєдинків. – Якби про «Форпост» знали на всій планеті, й запросили більше слов’янських країн – можна було б зазіхати на таку назву.

У Середньовіччі лицарство було способом життя, сьогодні воно є фанатизмом. Великі кошти йдуть на організацію та проведення фесту з максимальним відтворенням історичних подій та культури. За словами організаторів, витрат вони не покрили.

- Ми очікували приїзду на фестиваль великої кількості туристів, тому робили все по-максимуму, ні на чому не економили, – розповідає Костянтин Пархоменко, – але результат нас не порадував. Проте показали себе та зарекламували успішно. Маючи подібний досвід, фестиваль можна розвивати.

Переможців турніру нагородили справжньою зброєю: мечами, щитами та сокирами, в турнірі два на два переможцям вручили грошову нагороду. Також призи вручали за найкращий костюм – футболки з символами фестивалю.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Мрамор Гранит Травертин Известняк: мрамор. Тысячи кулинарных рецептов - салаты и закуски. Готовим салаты. Какие салаты можно приготовить на день рождения. Как приготовить салаты на любой вкус. Сборник домашних кулинарных рецептов. Рецепты домашних масок для ухода за кожей лица.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up