Відпочинок у Бакоті: чим дивує природний парк цього року

Відпочинок у Бакоті:  чим дивує природний парк цього року
Фото: Національний природний парк "Подільські Товтри"
  • Туристичний сезон у національному природному парку «Подільські Товтри» розпочався.
  • Розповідаємо, що тут нового.

Ту­рис­тичний се­зон 2024 у на­ці­ональ­но­му при­род­но­му пар­ку «По­діль­ські Тов­три» офі­цій­но роз­по­чав­ся. Цього ро­ку для від­ві­ду­ва­чів на­ці­ональ­ний парк має чи­ма­ло онов­лень, які в пер­шу чер­гу сто­су­ють­ся ком­фор­тно­го пе­ре­бу­ван­ня. Най­більше їх — на рек­ре­ацій­ній ді­лян­ці «Дав­ня Ба­ко­та».

Про новинки розповіли в пресслужбі національного парку «Подільські Товтри».

Цьогоріч тут працюватиме візит-центр.Також на території парку з’явилась дерев’яна підвісна доріжка. Завдяки такому рішенню, кажуть в пресслужбі парку, зменшиться навантаження на ділянку та відновиться рослинний покрив грунту.

Відео дня

Еколого-пізнавальну стежку обладнали інформаційними стендами та інтерактивами, а також відповідною рекреаційною інфраструктурою. У пресслужбі національного парку розповіли, що еколого-пізнавальна стежка знаходиться в межах угіддя Бакотської затоки, яке має площу 1590 га і входить до складу Національного природного парку «Подільські Товтри».

Для зручності відвідувачів ділянки «Давня Бакота» з’явилась система аудіогідів.

«Відсканувавши QR-код, зображений на табличці, та перейшовши за посиланням, ви можете здійснити самостійну екскурсію та дізнатися все про маршрут, яким мандруєте», пояснюють організатори оновлення.

Таблички з аудіогідами, кажуть в пресслужбі, розташовані на кожній зупинці стежки та розповідають про рослинний і тваринний світ національного парку, цікаві екскурсійні об’єкти, пам’ятки культури, архітектури та археології тощо.

Читайте також: Землю на березі Дністра біля Бакоти продали на аукціоні

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up