Виставковий проект про Євромайдан відкрили у Хмельницькому

Виставковий проект про Євромайдан відкрили у Хмельницькому
Тут і далі — фото з сайту Хмельницької міської ради
  • Його авторами є студенти Національної академії образотворчого мистецтва.

  • На виставці демонструють плакати, а також експонати з Національного музею Революції Гідності.

  • Діятиме проект до 2 грудня.

Мистецький проект «Майдан: простір творчості» демонструють у Хмельницькому обласному художньому музеї. Відкриття виставки відбулося вчора, 8 листопада. Авторами проекту є студенти Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. Окрім робіт студентів у музеї демонструють експонати з Національного музею Революції Гідності. Виставка демонструє плакати, присвячені Євромайдану та війні на Сході. Загалом проектів 74. Створення робіт почалося ще за часів Революцїі Гідності. Як повідомляється на сайті Хмельницької міської ради, мистецький проект є мандрівним. Роботи вже побували у Києві, Одесі та Мелітополі.

— Упродовж усієї історії людства революційні події ставали каталізатором мистецьких процесів, — розповіла на відкритті директор Хмельницького обласного художнього музею Ольга Долінська. — Адже карколомні зміни у суспільстві не можуть лишити осторонь митців, особливо молоде покоління. Голосні творчі думки художників й громадян, відтворені за допомогою мови плакату, мають бути почутими сучасниками — як поціновувачами мистецтва графіки, так і людьми, яким небайдужа доля нашої країни.

Відео дня

Відвідати виставку хмельничани зможуть до 2 грудня.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up