Як могла виглядати «стометрівка». Презентували 3D візуалізацію Проскурівської

Як могла виглядати «стометрівка». Презентували 3D візуалізацію Проскурівської
Фото - Хмельницька міська рада
  • У Хмельницькому презентували 3D візуалізацію вулиці Проскурівської в рамках міських ініціатив з відновлення архітектурних пам’яток під назвою «Оголені».

Хмельничани зможуть «торкнутись» історії і скористатись мобільним додатком, в якому доступна візуалізація Проскурівської вулиці – від будинку 1 до будинку 37. Загальна протяжність - близько 360 метрів.

Як це працює:

«У рамках проєкту виготовлено 10 інтерактивних картин з QR-кодом і написом «Оживи картину». При наведенні телефону на цей код, картина буде оживати. Можна буде побачити саму картину у форматі 3D, вона буде об’ємною, а також порівняти з теперішнім виглядом цієї будівлі.

Відео дня

"З одного боку, це є вигляд будівлі максимально наближений до того, якою ця будівля була тоді, коли була побудована. На початку ХІХ століття забудувалася вулиця Проскурівська. Більшість будинків були побудовані з цегли, цегла була не облицьована. Виготовлялася вона тут, у Проскурові. Будинки були дуже красиво оздоблені цегляною кладкою, але за цей період історичні будівлі, на жаль, дуже змінили свій зовнішній вигляд, часто до непізнаваності. Картини будуть розміщені у медичних, освітніх і соціальних закладах міста" - розповіла працівниця Агенції розвитку Хмельницького Олена Ткачук.

Як зазначають в міській раді, 3D візуалізація створена на основі архівних фото з врахуванням вимог дизайнкоду і показує, як могла б виглядати Проскурівська, якби максимально зберегла автентичний вигляд, а власники будинків дотримувались вимог дизайнкоду і дбали про збереження історичного вигляду будівель. 

Як повідомила директорка Агенції розвитку Хмельницького Леся Герасимчук, мета такого проєкту - звернути увагу не лише на вигляд вулиць міста Хмельницького, будинків, а й привернути увагу громадськості до проблеми збереження і відновлення архітектурної спадщини. Від цього залежить туристична і інвестиційна привабливість міста.

Також крім 3D візуалізації, в рамках проєкту "Оголені" будуть проводитись виставки інтерактивних картин, інформаційна кампанія, створення дизайнкоду і постановка театральної вистави «Проскурів, цегла і любов».

Довідка:

Партнери проєкту – Управління культури і туризму Хмельницької міської ради, Управління архітектури та містобудування ХМР, Управління охорони здоров’я ХМР, ГО «Клуб інтелігенції польської «Сервус», ГО «Центр розвитку театру «Час Т».

Організатори: Комунальна установа ХМР «Агенція розвитку Хмельницького», ТОВ «Скайрон» (м. Львів).

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up