Як зробити гарну світлину: 10 порад професійного фотографа

Як зробити гарну світлину: 10 порад професійного фотографа
Тут і далі — фото Сергія Аніськова
  • Фото для соцмереж чи сімейного архіву?

  • Щоб світлини вийшли вдалими, ми підготували для вас кілька порад.

Журналісти vsim.ua звернулися до хмельницького фотографа Сергія Аніськова. Він є членом Національної спілки фотохудожників України. Знімати почав 14 років тому. Зараз займається фотографією професійно. Крім цього бере участь у кількох некомерційних проектах, деякі з них не пов’язані з фотомистецтвом.

Фотограф Сергій Аніськов

Як зробити гарну та цікаву світлину

Зробіть природну рамку. Нею можуть бути дерева, арка чи вікно. Такий прийом робить фотографію цікавішою та об’ємнішою.

Відео дня

Шукайте цікаві ракурси. Наприклад, спробуйте зняти щось дуже здалеку або дуже зблизька.

Використовуйте перспективу. Алею чи дорогу можна використати як фон для зйомки.

Емоція важливіша, ніж композиція. Якщо знімаєте людей, стежте за їх обличчям та «ловіть» емоції. Людина, яку знімають, має бути емоційною.

Ідея будь-якої фотографії — зробити знімок об’ємним. Фронтальний спалах робить фото «плоским». Краще знімати при розсіяному світлі, наприклад, світлі від вікна чи лампи з софтбоксом — фільтром для розсіювання світла.

Зйомка проти світла є досить складним способом фотографування, який дається не кожному. Якщо ви все ж таки зважилися на експерименти, знімайте зі спалахом.

Знімайте на вулиці зранку та ввечері — під час сходу та заходу сонця. У цей час освітлення найкраще.

Використовуйте різноманітні текстури у якості фону. Це можуть бути цегляні стіни, дерев’яні паркани чи зелені насадження.

Користуйтеся чорно-білим фільтром. Однак пам’ятайте, що він може як покращити, так і погіршити фото.

Шукайте поєднання елементів, наприклад, предмети однакового кольору.

І остання порада від Сергія Аніськова — не важливо, що ви робите, важливо, що ви отримуєте від цього задоволення.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Marina Amika

    Весь час як бачу словосполучення «Аніськов - професійний фотограф» хочеться сміятися і плакати одночасно. Думаю, що додатковою порадою можна  написати таке: «Позіціонуйте себе як професійного фотографа і на будь яку критику відповідайте, що люди не розуміються у цьому мистецтві». Ну як в анекдоті про біле пальто ;)

    Анонім reply Marina Amika

    На рівні нашого села він зірка. А Симчишин державний муж.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up