Як зробити гарну світлину: 10 порад професійного фотографа

Як зробити гарну світлину: 10 порад професійного фотографа
Тут і далі — фото Сергія Аніськова
  • Фото для соцмереж чи сімейного архіву?

  • Щоб світлини вийшли вдалими, ми підготували для вас кілька порад.

Журналісти vsim.ua звернулися до хмельницького фотографа Сергія Аніськова. Він є членом Національної спілки фотохудожників України. Знімати почав 14 років тому. Зараз займається фотографією професійно. Крім цього бере участь у кількох некомерційних проектах, деякі з них не пов’язані з фотомистецтвом.

Фотограф Сергій Аніськов

Як зробити гарну та цікаву світлину

Зробіть природну рамку. Нею можуть бути дерева, арка чи вікно. Такий прийом робить фотографію цікавішою та об’ємнішою.

Відео дня

Шукайте цікаві ракурси. Наприклад, спробуйте зняти щось дуже здалеку або дуже зблизька.

Використовуйте перспективу. Алею чи дорогу можна використати як фон для зйомки.

Емоція важливіша, ніж композиція. Якщо знімаєте людей, стежте за їх обличчям та «ловіть» емоції. Людина, яку знімають, має бути емоційною.

Ідея будь-якої фотографії — зробити знімок об’ємним. Фронтальний спалах робить фото «плоским». Краще знімати при розсіяному світлі, наприклад, світлі від вікна чи лампи з софтбоксом — фільтром для розсіювання світла.

Зйомка проти світла є досить складним способом фотографування, який дається не кожному. Якщо ви все ж таки зважилися на експерименти, знімайте зі спалахом.

Знімайте на вулиці зранку та ввечері — під час сходу та заходу сонця. У цей час освітлення найкраще.

Використовуйте різноманітні текстури у якості фону. Це можуть бути цегляні стіни, дерев’яні паркани чи зелені насадження.

Користуйтеся чорно-білим фільтром. Однак пам’ятайте, що він може як покращити, так і погіршити фото.

Шукайте поєднання елементів, наприклад, предмети однакового кольору.

І остання порада від Сергія Аніськова — не важливо, що ви робите, важливо, що ви отримуєте від цього задоволення.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Marina Amika

    Весь час як бачу словосполучення «Аніськов - професійний фотограф» хочеться сміятися і плакати одночасно. Думаю, що додатковою порадою можна  написати таке: «Позіціонуйте себе як професійного фотографа і на будь яку критику відповідайте, що люди не розуміються у цьому мистецтві». Ну як в анекдоті про біле пальто ;)

    Анонім reply Marina Amika

    На рівні нашого села він зірка. А Симчишин державний муж.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:11 Дівчина з Хмельниччини здобула золоту нагороду Київського напівмарафону Незламності 15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 11:17 Вчителя з Хмельниччини нагородили почесною відзнакою командувача ОК «Захід» photo_camera 10:29 На Хмельниччині судитимуть водія вантажівки за ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка 09:25 На Хмельниччині збили один «Шахед» 20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити 18:18 Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди 17:45 Без води 16 квітня залишуться кілька мікрорайонів Хмельницького (АДРЕСИ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up