Аукціон eBay: що варто знати (Новини компаній)

Аукціон eBay: що варто знати (Новини компаній)

Як відомо, eBay є майданчик, на якій тисячі продавців самостійно призначають ціну свого товару, а також вирішують який вид доставки запропонувати своїм покупцям.

Торговий майданчик ebay.com належить однойменній американській компанії, котра заснована в 1995 році. Компанія ebay INC самостійно не займається продажем товарів, а лише надає майданчик для торгівлі продавцям і покупцям.

Крім традиційного продажу товару за фіксованою ціною на порталі існує формат аукціонного торгу - продавець призначає стартову ціну, а покупці роблять ставки. Хто запропоную найбільшу суму, той і отримає право на покупку товару. Завдяки подібному формату можна придбати якісну річ за символічною ціною.

Перш за все ebay привабливий, як місце вигідного шопінгу. Тут можна купити не просто дешево, а буквально за безцінь одяг і взуття відомих брендів, ноутбуки, смартфони, косметику і парфумерію, автозапчастини, а також мільйони інших товарів. Товари для дому, все для спорту і відпочинку. Свої товари пропонують, як приватні продавці, так і великі компанії.

Способи покупки на eBay

Купити товар на eBay можливо трьома способами:

  1. Аукціон. Лот з товаром виставляється за мінімальною ціною, вказується точна дата закінчення торгів. Покупцем стає той учасник, який назвав ціну останнім. Після того, як переможець аукціону визначився, відмовитися від товару не можна - він зобов'язаний забрати товар.

  2. Buy it Now. Це звичайна купівля. Не проводиться торгів або ставок. Немає рамок часу. Купує товар той, хто натискає на кнопку «Buy it Now». Йому залишається тільки дочекатися посилки.

  3. Комбінований варіант. Виставивши лот на аукціон, продавець може встановити фіксовану ціну не нього. Торги завершаться відразу, як тільки один з учасників скористається цією можливістю.

Більш детально можна прочитати в статті: “Як купувати на eBay в Україні безпечно?”

На eBay передбачена функція «Мake Offer» на той випадок, якщо покупець не згоден з встановленою ціною. Скориставшись цією опцією, з'являється можливість поторгуватися.

Будьте пильні! В інтернет-магазинах покупець з більшою ймовірністю знайде потрібний товар. І хоч такі великі майданчики, як eBay, гарантують чесні торги, все ж слід бути пильним. Шахраї ловлять новачків на неуважності. Часом махінації продумані настільки добре, що ніякі скарги в адміністрацію не допоможуть.

Перед тим, як зробити замовлення, рекомендується:

  • уважно прочитати опис товару;

  • детально вивчити умови продавця;

  • при виборі продавця дивитися на наявність у нього статусу «Top-rated seller»;

  • вивчати рейтинги продавців;

  • почитати відгуки про обраний продавця.

Крім іншого на eBay є певні правила. Після вдалої оборудки обидва учасники обмінюються відгуками. Це є своєрідною характеристикою чесності, яка в подальшому допоможе користувачам з вибором.

Як замовити і у скільки обійдеться доставка?

  • Зробити покупку на eBay простіше простого. Як тільки покупець знайшов потрібний товар, перевірив його, йому залишається натиснути кнопку «купити». Далі відкриється вікно для оформлення покупки. Спершу буде необхідно вказати свою адресу для бандеролі. Телефон вписується без дефісів.

  • Далі покупець вибирає спосіб оплати. Для цього йому потрібно увійти в обліковий запис PayPal і оплатити товар.

  • Перед оплатою перевіряємо введені дані і завершуємо покупку. Продавець зв'язується з покупцем найближчим часом (до 2 днів). Йому необхідно передати трекінг-номер.

  • Залишається лише дочекатися своєї посилки.

На eBay передбачені як платна доставка лотів, так і з безкоштовна. Точно сказати, у скільки обійдеться доставка в Україну неможливо. Ціна доставки залежить від різних чинників: вага товару, розмір, адреса відправки і адреса прибуття.

Звичайна доставка може зайняти від 30 днів. Багато продавців відмовляються вислати товар до України або піднімають ціну за доставку.

Найважливіше під час вибору товару на eBay, як і в будь-якому інтернет-магазині, це уважне ознайомлення з продавцем і його товаром, а також здоровий погляд на ситуацію. Покупки через Інтернет обходяться набагато дешевше, ніж в магазинах. А аукціон - досить цікавий процес, на якому можна непогано заробити або заощадити.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up