Первоцвітна лихоманка. Хмельничан попереджають, що за торгівлю червонокнижними загрожує штраф

Первоцвітна лихоманка. Хмельничан попереджають, що за торгівлю червонокнижними загрожує штраф
  • На Хмельниччині стартувала операція "Первоцвіт-2018".
  • У містах проводять рейдові перевірки по виявленню незаконного продажу червонокнижних квітів.
  • За продаж первоцвітів штрафують. 

Березень у всіх асоціюється з першими квітами. На стихійних ринках з'являється багатий асортимент первоцвітів. І хоча так хочеться купити маленький білий букетик пролісків, щоб трішки підняти настій, але чи варто?

Хмельничан попереджають про те, що за зірвані рослини, які занесені до Червоної книги, передбачено покарання. Так за кожен зірваний підсніжник доведеться заплатити 49 гривень. Також потрібно буде заплатити адміністративний штраф - від 340 до 510 гривень відповідно до стат­ті 90 КУ­пАП. 

Наразі на Хмельниччині триває природоохоронна акція "Первоцвіт". Вона спрямована на посилення заходів державного нагляду за збереженням червонокнижних рослин. Про це повідомили на сайті Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області.

Відео дня

Попри заклики екологів, люди продовжують продавати заборонені рослини. Так, у святкові дні у період з 8 по 11 березня особовим складом Держекоінспекції були проведені рейдові перевірки в місцях збору, транспортування та збуту Червонокнижних рослин. В результаті проведених заходів, були виявлені декілька правопорушників. На них склали протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.







 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Александр Черненко

    Особенно бабуляторы - целыми сумками откуда то таскают и продают
  • Мастер Автополив

    Возле граждан, которые изо дня в день занимаются обменом валюты без разрешительных документов, которых тоже никто не замечает.
  • Мастер Автополив

    Да в самом центре на рынке ими торгуют. Или повылазило?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up