Прописати новонародженого без черг: у РАЦСі з'явилась нова послуга

Прописати новонародженого без черг: у РАЦСі з'явилась нова послуга
  • Подати документи, щоб прописати новонароджене дитя, відтепер можна в пологовому.
  • Аби новоспечені батьки не стояли в довгих чергах, цю функцію виконають працівники РАЦСу.
  • Як зекономити час і скористатись новою послугою?

Відтепер не потрібно стояти в довгих чергах ЦНАПу, аби подати документи на прописку новонародженого маляти. Це можна зробити прямо у відділенні пологового будинку. А саму послугу можуть здійснювати працівники РАЦСу. Таке рішення прийняли в Кабінеті Міністрів. Відтепер, при видачі свідоцтва про народження малюка, працівники органів РАЦСу пропонують новоспеченим батькам подати документи на прописку дитини прямо в палаті. 

- За бажанням батьків чи одного з них документи для реєстрації місця проживання дитини можуть бути подані через органи ДРАЦС одразу після вручення батькам свідоцтва про народження. Це можна зробити або у відділі ДРАЦС, або в пологовому будинку, - пояснює vsim.ua заступник начальника РАЦСу Тетяна Доброріз.

Представники РАЦСу можуть взяти у батьків документи, необхідні для реєстрації адреси малюка, та перенаправити їх безпосередньо до відділу реєстрації місця проживання, що знаходиться у першій філії ЦНАПу. Після цього батькам залишиться лише прийти у філію на Грушевського, 86, аби поставити підписи та забрати вже готові документи.

Відео дня

Тетяна Доброріз каже, така послуга дає можливість батькам більше часу приділити один одному та насолодитися першими митями спілкування із малюком.

Послуга є безкоштовною і здійснюється лише за згодою батьків. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач85

    В пологовому будинку на хотовицького , навіть ніхто за це не заїкнувся
  • Михайло Стопк

    не забуваємо, що необхідно сплатити адмін збір
  • Ірина Волошина

    це хоча б зручно

keyboard_arrow_up