Секрети ідеального прасування для хмельничан (Новини компаній)

Секрети ідеального прасування для хмельничан (Новини компаній)

Якщо у вас вдома під прасування виділено окремий простір, де встановлена спеціальна дошка, сушки, парогенератор та праска за останнім словом техніки, то цей матеріал точно не для вас. Стаття для тих, хто мріє максимально спростити процес, водночас отримавши якісний результат.

1. Ергономічна зона прасування

Швидко і зручно — це коли кожна річ на своєму місці і під рукою саме в той момент, коли необхідна. Розташуйте навколо дошки для прасування місце для чистих попрасованих речей так, щоби робити мінімум рухів під час процесу.

2. Достатнє освітлення

Слабке світло завадить побачити дрібні складки, змусить постійно приглядатися до одягу, напружуючи зір. Так ви швидко втомитесь, а якість прасування постраждає. Потурбуйтеся, аби світла було достатньо.

3. Правильно встановіть прасувальну дошку

Виставте її на такий рівень, щоби руки не були занадто низько чи занадто високо від поверхні дошки. До речі, зараз можна придбати моделі, які розвертаються на 360 градусів. Це дозволить не ходити довкола дошки під час прасування, зекономить сили і час.

 

4. Прасуйте трохи вологу тканину

Спроби прибрати складки на геть сухому одязі можуть довести до сказу. Знімайте з сушки одяг для прасування трохи вологим. Якщо одежа висохла, попередньо обприскуйте її чи використовуйте функцію пари на прасці.

5. Добре натягуйте тканину

Це допоможе швидше та легше розгладити складки. Конструкція прасувальної дошки дозволяє натягнути тканину навіть на таких складних ділянках, як рукави, кишені, комірцева зона. Відмінно прийом спрацьовує у разі використання відпарювача. Щільні тканини необхідно прасувати у такий спосіб з обох боків.

6. Пропрасовуйте кишені

Якщо кишеням приділити недостатньо часу, вони будуть неестетично стовбурчитися під час носіння. Виверніть одяг навиворіт і добре пропрасуйте кишені. Зверніть увагу, що підкладкова тканина, з якої вони виготовлені, як правило, вимагає меншої температури, як порівняти з основною. Після обробки внутрішньої частини, виверніть одяг на лицьову сторону і пройдіться носиком праски по складках, які утворилися, оминаючи декоративні елементи і ґудзики.

 

7. Починайте з низьких режимів

Нагрівається праска швидше, ніж охолоджується, тому починайте прасування з одягу із поліестеру, шовку — тканин, які вимагають невеликої температури. Якщо ви не впевнені, який режим підходить до суміші тканин, використовуйте найнижчий, що рекомендується. Поступово переходьте до виробів із льону і бавовни. Так ви не ризикуєте пошкодити делікатні тканини і прискорите процес прасування.

8. Сміливо заливайте водопровідну воду

Деякі сучасні праски, наприклад, придбані в інтернет-магазині shop.auchan.ua/utjugi/ з доставкою у м. Хмельницький, розраховані на використання жорсткої води і не вимагають дистильованої. Якщо переживаєте, що у вас вода занадто жорстка, змішуйте її з очищеною в пропорції 1:1. Після прасування воду, що залишилась, виливайте, аби не пошкодити внутрішні деталі праски.

9. Очищайте праску

Як би акуратно ви не користувалися праскою, її періодично необхідно чистити від пригару, щоби не замастити одяг, який будете згодом прасувати. Використовуйте для цього спеціальні засоби, керуючись інструкцією до пристрою.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими 12:52 У Кам'янці на смерть збили пішохода 12:13 На Хмельниччині запустили ще один комплекс зважування вантажівок 11:11 Смертельна ДТП на Хмельниччині: водій «ВАЗу» влетів у дерево 10:35 Готуємося до Великодня: де купити смачні паски та інші частування для святкового столу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up