Великдень і карантин: як освячуватимуть паски у костелах Хмельницького

Великдень і карантин: як освячуватимуть паски у костелах Хмельницького
  • Через карантинні обмеження Великодній розклад дещо зміниться. 
  • Частину заходів переведуть в онлайн режим.
  • Де здійснюватимуть освячення та як це зробити вдома.

Цьогоріч свято Великодня і в православних християн, і в католиків припадає на карантин. Масові зібрання в країні заборонені. Через це існуватиме ряд обмежень на освячення пасок. Першими святкуватимуть католики. Великдень вони відзначать вже в цю неділю, 12 квітня. Про те, як будуть вести богослужіння та як відсвяткувати воскресіння Ісуса Христа із безпекою для здоров’я, священнослужителі розповіли журналістам vsim.ua.

Костел Христа Царя Всесвіту

Адреса: проспект Миру, 55

Відео дня

Від початку карантину в костелі проводять онлайн-трансляції богослужінь. До них хмельничани можуть долучитися на сторінці парафії у Facebook. Проводитимуть їх і під час Великодніх свят. До того ж, за словами настоятеля парафії Миколи Лучинського, пасхальну Вігілію транслюватимуть відразу два місцеві телеканали (МТРК “Місто” та ТВ7+). Настоятель закликає усіх парафіян залишитися в цей день вдома та зустріти свято у колі найрідніших.

Для тих, хто хоче освятити паску - є два варіанти: 

Перед початком великоднього сніданку батько, або один з членів родини промовить молитву над своїм великоднім кошиком. Згодом усі члени родини можуть долучитися до онлайн-трансляції богослужіння.

2. Освячення у костелі.

Його будуть проводити з дотриманням карантинних вимог. Розпочнуть освячувати паски о 10:00, а завершать о 19:00. 

Розклад онлайн-трансляцій з костелу Царя Христа Всесвіту:

Четвер, П’ятниця,  

  • Коли: 18:00
  • Де: МТРК “Місто”, ТВ7+, сторінка парафії у Facebook, YouTube-канал парафії.

Субота, Пасхальна Вігілія

Розклад освячень пасок у храмі:

Неділя, Великдень

  • Коли: з 10:00 до 19:00
  • Де: проспект Миру, 55 (нижній храм)

Костел Святої Анни

Адреса: Західно-Окружна, 14

В костелі Святої Анни Великодніх освячень пасок не буде. В храмі закликають залишитися у цей день вдома та долучитися до Всеукраїнських онлайн-трансляцій, зокрема до трансляції, яку передаватимуть із Кам’янця-Подільського та з Кива. Їх транслюватимуть на Суспільному о 18:00 (в четвер та п’ятницю), в суботу трансляція відбудеться о 21:00.

Костел Непорочного Серця Пресвятої Діви Марії

Адреса: Пілотська 8/1

На час карантину костел на Пілотській зачиненили. Там не проводять богослужінь для вірян. У весикі свята із костелу можна почути лише дзвін колоколів. При вході до храму для парафіян розмістили довідкову інформацію. З неї можна дізнатися розклад великодніх літургій, які будуть провадити онлайн. 

Контактні номери телефонів священнослужителів костелу Непорочного Серця Пресвятої Діви Марії:

096 93 63 309 - отець Валерій

096 45 19 757 - отець Антоній.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Іван Косин

    Спочатку як доцеркви їти.треба занести 17000т гривнів в мвс.
  • Natali Goloborodko

    Молодці! Так і треба, все правильно!
  • V.M. Varga

    Що таке "пасхальна Вергілія"? )))
  • валентина

    Но вы же прекрасно понимаете про батраков из Польше, зачем вы собираете ?? людей??Но будьте креативными :: смс код и счёт благодийного фонда То есть заплатил мсцу, или за здравие или на фонд костела или церкви и смс отправляете  номер проплаты, сума , и имена , за кого молитва Ответная смс что по молились и код онлайн трансляции Многие неходят уже давно по костелам и церквам, неуспевают, дом, работа, семья В Италии так давно можна И даже оплата за уход за могилой родственников, или зверушек, там проплаты через компютер
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up