Вибір нового холодильника: на що звертати увагу (Новини компаній)

Вибір нового холодильника: на що звертати увагу (Новини компаній)

Потрібен новий холодильник - йди у магазин та купуй. Так робити не варто. Адже ви купуєте техніку на тривалий термін і будете нею користуватися постійно. Тому варто врахувати ряд критеріїв при виборі. Розповідаємо основне.

Уявіть, ви міцно спите й споглядаєте приємний сон про відпочинок на Чорному морі. Десь біля Євпаторії. І ваш сон перебиває гуркіт холодильника з кухні. Або ж інша картина. Ранок й ви за звичкою відкриваєте холодильник аби дістати звідти улюблений йогурт чи сендвіч. Але вони зовсім не тої температури. Не охолоджені. Далі ваш ранок вже не такий чудовий, як починався. І все через поламаний холодильник, який вийшов з ладу. 

Далі у вас два варіанти - ремонт або ж купівля нового. Перший часто не гарантує того, що ваш холодильник й надалі працюватиме, як раніше. Тому ми підготували для вас основні поради того, як обрати холодильник. Рекомендуємо обов’язково враховувати наступні критерії:

Розмір

Якщо ви проживаєте самі чи ваша сім’я складається із 2-3 осіб, то цілком прийнятний варіант для вас - вбудована модель. Вона легко впишеться у вашу кухонну стільницю зі своїми розмірами із висотою 65-85 сантиметрів там шириною 40-60 сантиметрів. А об’єму в 100-100 літрів цілком вистачить для того, щоб зберігати в холоді ваші продукти. А ще такі моделі малошумні та споживають мало електроенергії.

Якщо ж ваша сім’я більша - то і холодильник вам потрібен відповідний. А саме холодильник-морозильник. Ширина таких - 55-80 сантиметрів. Чим вужчий він - тим вищий. І навпаки. При цьому об’єм суттєво не відрізняється.
Досить популярними стають також більші моделі - Side-by-Side. Вони призначені в першу чергу для великих сімей або ж тих, хто захоплюється кулінарією. Ставлять так холодильники у великих квартирах або котеджах. Або ж у заміських будинках. Там вони зручні тим, що дозволяють тривалий час зберігати чималу кількість продуктів.

Енергоефективність

Тут все доволі просто. Чим об’ємніший холодильник й чи більший у нього функціонал або ж морозильна камера - тим більше електроенергії він споживатиме. Також слід враховувати температуру приміщення, де він буде облаштований. Загалом, клас енергозберігання вказаний на кожному холодильнику й підбирати його можна за відповідним фільтром.

Спосіб замороження

Спосіб впливає на вартість та ефективність. Дешевшим варіантом є крапельне охолодження. Це ті холодильники, на яких можна побачити на задній частині обмороження у вигляді тонкого шару інею. Чи не головним мінусом такого способу є нерівномірне розподілення холоду із різницею до 6⁰С.

Дорожчий, але більш ефективний спосіб - No Frost. Або ж його ще називають сухим замороженням. Тут ви не побачите ефекту обмороження. А відповідну температуру вашим продуктам надає холодне сухе повітря, яке рівномірно по камерах розподіляють вентилятори.

Тип компресора

Більш тихі, економічні та довговічні вважають моделі, які оснащені лінійним інверторним компресором. Це відбувається за рахунок того, що, досягнувши заданої температури, компресор не вимикається, а просто знижує інтенсивність до мінімуму. Безупинна робота значно знижує споживання електроенергії, продовжує ресурс техніки та знижує шумність роботи. 

Принцип роботи звичайних моделей інша. Вони, досягнувши заданої температури, вимикаються. І починають працювати, коли температура зменшується. Це впливає на рівень шуму роботи холодильника. А постійне вмикання та вимикання - на споживання енергії та тривалість нормальної роботи компресора.

Рівень шуму

Про те, які холодильники видають менше шуму. ми вже вам розповіли. Тепер черга обрати оптимальний рівень для себе. Якщо ви ставите холодильник у невеличку квартиру - рекомендуємо вбудовані моделі. Часто вони працюють із частотою до 36 дБ. І своїм шумом вони вас не потривожать.

Для багатокімнатних квартир оптимальним буде варіант від 35 до 45 дБ. Зважаючи на те, що більшість сучасних холодильників працюють саме в цьому діапазоні, це значно розширює коло вибору.

keyboard_arrow_up