Як вибрати ковдру: поради фахівців (новини компаній)

Як вибрати ковдру: поради фахівців (новини компаній)

-

Ідеальна ковдра не існує, оскільки все залежить від ваших особистих уподобань, мікроклімату в оселі. Спробуємо розібратися, на що звернути увагу.

1. Зверніть увагу на розмір.

Перед походом до магазину важливо точно визначити розміри - вони залежатимуть від розміру КПБ, розміру ліжка.

Для однієї людини варто брати односпальну або півтораспальну ковдру: 140х205 см або 155х215 см. Для пари підійдуть моделі 200х220 см. 

2. Сезонність

Одним із найважливіших критеріїв під час вибору ковдри є ступінь її теплоти. Якісна модель, яка має гарну теплопровідність, підтримуватиме потрібну температуру цілий рік - такими властивостями володіють шовк, кашемір і верблюжа шерсть.

Якщо ваш бюджет обмежений, варто зупинити вибір на виробі зі щільністю наповнювача близько 300-350 г/м2. Під ним буде комфортно в усі сезони, за винятком літа, коли можна обійтися і зовсім без нього.

6526b93b9bc26.webp

3. Які бувають наповнювачі

Переходимо до найважливішої і найвідповідальнішої частини - вибору наповнювача. Він поділяються на натуральний та синтетичний.

Натуральні наповнювачі

Найвище цінується гагачий пух, потім іде гусячий, качиний і його комбінація з гусячим. У якісних моделях пух обробляється хлоридом срібла, який запобігає розмноженню бактерій, зберігає свіжість виробів навіть після прання при низькій температурі і стійкий до хімічного чищення.

Плюси

  • Легкість
  • Хороша теплоізоляція - як відомо, пухові ковдри дуже теплі й ідеально підходять для зимового часу. 
  • Довговічність. При правильному догляді виріб прослужить до двадцяти років.
  • Пух не накопичує статичну електрику.

Мінуси

  • Досить висока вартість
  • Складність у догляді
  • Пух швидко вбирає вологу, тому в кімнатах з підвищеною вологістю він швидко відволожується
  • Існує ймовірність того, що в такій ковдрі заведуться пилові кліщі або інші шкідники
  • Людям, схильним до алергії, такий наповнювач не підійде

Натуральні волокна

В якості натуральних рослинних наповнювачів сьогодні виступають бавовна, бамбук, льон, шовк і тенсель. Зустрічаються і більш екзотичні види - наприклад, пальма, кукурудза, кропива і навіть водорості, але ми зупинимося на більш звичних і поширених матеріалах.

Вибір чохла

Чохол для ковдри повинен добре пропускати повітря й утримувати наповнювач всередині виробу. Як і наповнювачі, чохли можуть бути зроблені з натуральних, штучних або змішаних матеріалів.

keyboard_arrow_up