Дистанційне навчання у Хмельницькому: ситуація станом на 27 вересня

Дистанційне навчання у Хмельницькому: ситуація станом на 27 вересня
  • Через запровадження “жовтої” зони, очне навчання стало залежати від кількості вакцинованих працівників у школах.
  • Наразі всі навчальні заклади Хмельницького працюють у звичному форматі.
  • Проте є ймовірність, що деякі перейдуть на “дистанційку”. 

Всі регіони України перейшли до “жовтого” рівня епідемічної небезпеки від 23 вересня. Отож робота навчальних закладів стала залежати від кількості вакцинованих працівників. Таких має бути не менш як 80%. 

Згідно із внесеними змінами до постанови, норма у 80% вакцинованих працівників не стосується дитячих садочків, початкової школи (1-4 класи), позашкільних та спеціалізованих освітніх закладів. Отож, перейти на “дистанційку” можуть лише учні 5-11 класів.

Журналісти vsim.ua запитали в департаменті освіти та науки Хмельницької міської ради, яким може бути навчання у школах міста. На запитання про введення "дистанційки", директор департаменту Надія Балабуст відповідає: 

Відео дня

За словами Надії Балабуст, дані стосовно вакцинованих працівників шкіл весь час змінюються. Через це не можуть попередньо повідомити, які саме навчальні заклади  ризикують перейти на дистанційну форму.

За даними ВСІМ із власних джерел стало відомо, що працівники хмельницьких шкіл із запровадженням жовтої зони стали активно вакцинуватися. До того ж деяких із них “агітують” на цей крок. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Turkish serial

    В нас наприклад поки немає дистанційного. Але я не розумію одного, якщо 80% вчителів вакциновано, то всеодно вчимося. А як же діти та ще 20% інших вчителів? Вони ж не вакциновані, батьки через дітей можуть щось занести. А вакцинуватися всім- не вихід. Бо у кожного своє бачення і це нормально. І де гарантія, вакциновані вчителі теж нічого не підчіплять. Тут або дистанційне або вчитись в школі, бо вся ця картинка з боку виглядає не дуже.

    Turkish serial reply Turkish serial

    Ну і дітям вже надоїла ця інтрига. Тиждень ходять до школи і кожен день чекають інформації. Вчителі теж кілька днів повідомляють про ймовірність дистанційного навчання. Звичайно вчитися за комп'ютером не дуже добре, але й вчитися так сяк, бо завтра може бути дистанційне , теж не дуже круто, а зараз ще й контрольні... Я як мама, того не дуже хочу, бо вже не раз було, але вже краще навчатися з дому, чим в тому режимі, в якому літи знаходяться. Тут вже стіл прибрали і комп'ютера увімкнули, як побігли рюкзак на наступний день збирати...
  • VLADIMIR UA

    Влада подуріла і обнагліла з цим Ковідом.
    Ганьба , бардак...!
  • Natalia Pastushok

    Агітувати не треба, то має бути добровільно.
    Вчителі ж потрібні будуть не лише зараз, а й в довгостроковій перспективі.
  • Читач33

    да отправьте уже весь кабмин на дистанционку и оставьте в покое учеников и студентов!!

    Читач62 reply Читач33

    Молодчина!

    Читач84 reply Читач33

    Так вони ж будуть отримувати зарплатню) Їм це тільки "на руку")

    Читач33 reply Читач84

    зп они в любом случае получают..а вот студенты- прошлый год, оплатили  за очное обучение- по факту  были на заочном,   а денег никто не вернул

    Алекс Алекс reply Читач33

    Ви не праві. Заочне навчання - це коли студент сам все вчить. А за дистанційними технологіями викладач проводить пари, лише віддалено. І для викладача це важче, ніж коли він проводить заняття в аудиторії. Окрім того треба перебудовувати методику викладання, розробляти презентації тощо.
    А студент все бачить, все чує і все робить під керівництвом викладача. Тобто для студента майже нічого не змінилось.

keyboard_arrow_up