Довічні стипендії від Кабміну отримуватимуть 3 професори з Хмельниччини

Довічні стипендії від Кабміну отримуватимуть 3 професори з Хмельниччини
  • Рішення про присвоєння стипендій ухвалили сьогодні, 29 вересня.
  • Розмір щомісячної стипендії - 3 прожиткові мінімуми.

Сьогодні, 29 вересня, відбулося чергове засідання уряду. Серед інших на ньому було ухвалено проєкт "Про призначення стипендій Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти".. Серед списку стипендіатів, який помістився на 15 аркушах додатку до проєкту, знайшлося місце трьом професорам із Хмельниччини. Про це йдеться у документі

Відповідно до положення про стипендії від Кабміну, їхній розмір становитиме 3 прожиткових мінімуми. А виплачуватися вони будуть довічно. Припинення можливе за двох умов: смерть або ж виїзд з України на постійне місце проживання.

Отримувати стипендії будуть два професори із Хмельницького університету і професор із Кам'янець-Подільского університету ім. І. Огієнка.

Відео дня
  • Олівер Орлов - професор Хмельницького національного університету, 1931 року народження
  • Валерія Степанков - професор Кам’янець-Подільського національного університету імені І.Огієнка, 1947 року народження
  • Мирослав Стечишин - професор Хмельницького національного університету, 1951 року народження

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Светлана Вергельская

    А ПЕНСИЮ ЧТО НЕ ЗАРАБОТАЛИ, ЕЩЕ И СТИПЕНДИЯ НУЖНА.
  • Читач79

    Люди плідно попрацювали на благо України. Треба клопотати, щоб ці стипендії потім могли отримувати їх діти та внуки і так далі. А то тільки посади передають у спадок, ще й з великими труднощами.
  • Читач31

    По кількості професурів і кандідотів, які від 2004 року мали змогу "закупити" собі звання і науковий ступінь, хну є лідером.  Можливо тому, що це гарантує збереження на роботі, звання, і стаж, а також високий рівень "остєпєньонності"

    Ось стосовно праць оцих заслужених, то аж ніяк жити ні краще, ні успішніше не стає. Лише додаткові високі бали в системі Рейтинг, диво-додаток від проф.Кіницького.

    Вагомий внесок робиться за рахунок студентів та аспірантів(здобувачів), які своєю працею як раз і дають змогу отримувати високі регалії. Студентам лиш подяка і грамоти.
  • Ігор Боровик

    Цікаво зашо?

keyboard_arrow_up