Хмельницькі випускники перевірять як знають іноземні мови

Хмельницькі випускники перевірять як знають іноземні мови
  • Наприкінці квітня у двох школах міста та трьох закладах області одинадцятикласники зможуть перевірити власну підготовку до ЗНО з іноземної мови.
  • Її проводитимуть за допомогою спеціальних тестів. Новинкою стане проведення аудіювання. 
  • Взяти участь в апробації завдань зможуть не всі. Учасників обиратимуть в школах. 

Наприкінці квітня у Хмельницькій області вперше проведуть апробацію тестових завдань з іноземної мови з аудіюванням.

- Наступного року всі, хто забажає здавати ЗНО з іноземної німецької чи англійської мов будуть проходити тестування з аудіюванням, - каже спеціаліст Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Ірина Ковальчук.

Для проведення апробації виділяється певна кількість матеріалів. А департамент освіти визначає навчальні заклади та кількість дітей, які будуть працювати з ними. Самостійно взяти участь в апробації тестів з іноземної мови не можна. Це не масова робота. Над ними працюватимуть лише випускники 11-х класів. Вони виконуватимуть тести за двома рівнями складності - В1 та В2. Обов’язковим тут буде саме аудіювання з іноземної.

Відео дня

У Хмельницькому апробація тестів проходитиме на базі двох шкіл – СЗОШ №1 та СЗОШ №6. У першій вивчають поглиблено англійську мову, у другій – німецьку. В області апробувати тести з англійської мови зможуть учні шкіл Старокостянтинова та Чемерівців, а з німецької – учні Дунаївців. Тестування з англійської проходитиме 25 квітня, а з німецької – 26 квітня.

Відбуватися апробація буде за таким же принципом, що й ЗНО. Учасників у кожній школі поділять на 2 групи по 15 чоловік в кожній. Їм роздаватимуть тестові бланки та зошити. Результати апробації діти будуть бачити. Та вони, як і ті, що на пробному, не впливатимуть на оцінку чи загальний результат ЗНО.

Саме ж пробне ЗНО, кажуть у ЦОЯО, не передбачає оприлюднення результатів. Це конфіденційна інформація, яку отримує лише учасник тестування.

До того ж цьогоріч правильні відповіді учасникам пробного ЗНО не видавалися. Вони мали самостійно вказати свої відповіді на персональній сторінці і замовити бали. Тим, хто цього не робив, виставили шкалу з правильними відповідями і учні самі вираховували скільки вони набрали.

Загалом же з Хмельницької області на пробне ЗНО зареєструвалось 86% від загальної кількості випускників. А з’явилось для проходження тестів 95% від цієї кількості. У центрі оцінювання якості освіти кажуть, що решта 5%, в основному, пропустили пробні тести через поважні причини.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up