Інклюзивне навчання, цікаві майстер-класи та неординарні уроки: у Хмельницькому триває освітній фест

Інклюзивне навчання, цікаві майстер-класи та неординарні уроки: у Хмельницькому триває освітній фест
  • Вчора, 15 лютого, до Хмельницького з’їхалися кращі вчителі з різних регіонів України.
  • У програмі майстер-класи та уроки із гаджетами.
  • Хмельницьким педагогам демонструють, як можна навчати по-новому.
  • Що цікавого відбувалося у перший день фесту, бачили журналісти vsіm.ua.

У Хмельницькому стартував освітній фестиваль «Khmelnytskyi EdFest - 2019. Start». Програма заходу розрахована на два дні. Вчора, 15 лютого, до міста приїхали кращі вчителі з 18 регіонів України. Всі вони фіналісти премії Global Teacher Prize Ukraine. Це престижна нагорода для педагогів, які досягли висот у професії.

Гаджет не лише іграшка

Фестиваль проходить на базі Хмельницької гімназії № 1 імені Володимира Красицького.

В перший день вчителі працювали з юними гімназистами. Учням показали, як можна навчатися весело та граючись. Дітей захопив урок від полтавської директорки та за сумісництвом вчительки історії Тетяни Варкалець.

Відео дня

Вчитель довела, що мобільний на уроці може стати не іграшкою, а навчальним предметом. Дітям завантажили програму-гру, яка змусила учнів подивитися на історію по-новому.

Сліпота - не вирок, коли є вчителі

Відчути світ на дотик дітям допомогла Наталія Гладких - вчитель, яка 10 років життя присвятила інклюзивному навчанню. Діти спробували писати шрифтом Брайля, відтворювати з почутого текст на ноутбуці із зав’язаними очима та проходити пальцями лабіринт.

Враженнями від роботи восьмикласники поділилися з журналістами vsim.ua.

Сьогодні, 16 лютого, в другий день фесту, досвідченні педагоги продемонстрували свої вміння перед студентами Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, презентували книгу «Нотатки невгамовних мрійників» та  провели брейнстормінг «#вчителіважливі, або Лайфхаки від ТОП-20 за версією Global Teacher Prize Ukraine».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up