Кому зі студентів підвищать стипендії з нового року – Кабмін

Кому зі студентів підвищать стипендії з нового року – Кабмін
Фото - "Українська правда"
  • Стипендії студентів закладів вищої та фахової передвищої освіти підвищать у півтора рази.

З нового 2022 року студентам пообіцяли підвищити стипендії у 1,5 рази. Мова йде про академічні стипендії студентів закладів вищої та фахової передвищої освіти. А стипендії учнів професійної освіти планують підвищити у 2,5 рази. Зростуть також іменні стипендії для учнів та студентів. Відповідне рішення ухвалив Кабмін вчора, 1 вересня, передає Освіта.ua.

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, востаннє збільшення розмірів академічних стипендій було у 2017 році.

У Міністерстві освіти зазначають, що розмір мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії для учнів закладів професійної освіти зросте з 490 до 1250 гривень на місяць. 

Відео дня

Розмір стипендій студентів закладів фахової передвищої освіти, які здобувають освітньо-кваліфікаційний рівень «молодший спеціаліст», освітньо-професійний ступінь «фаховий молодший бакалавр», освітній ступінь «бакалавр», крім тих, що навчаються за спеціальностями (спеціалізаціями), для яких встановлюються академічні стипендії в підвищеному розмірі, збільшується з 980 до 1510 гривень на місяць; для яких встановлюються академічні стипендії у підвищеному розмірі, збільшується з 1250 до 1930 гривень. 

Стипендії для студентів вишів за ступенем «молодший бакалавр», освітні ступені «бакалавр», «спеціаліст» або «магістр», крім тих, що навчаються за спеціальностями (спеціалізаціями), для яких встановлюються академічні стипендії в підвищеному розмірі, зростуть з 1300 до 2000 гривень на місяць; для яких встановлюються академічні стипендії у підвищеному розмірі, збільшується з 1660 до 2550 гривень на місяць.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Olha Khmelovska

    А що, стипендія ще існує як явище?😂
  • Татьяна Шаргун

    Це щоб препадам на карточку більше скидати за відповідь на модулі?  Кращеб перевірили знання які дають і як їх дають...
  • Тетяна Мартинюк

    ,,не бачена щедрість,, триндець.

keyboard_arrow_up