«Не стрибатимуть через козла». У школах змінять уроки фізкультури

«Не стрибатимуть через козла». У школах змінять уроки фізкультури
Ілюстративне фото
  • Уроки фізкультури для школярів планують зробити щоденними. 

“Фізкультура має бути в школі щодня”, - таку заяву зробив міністр спорту. Наразі Міністерство молоді та спорту спільно з Міносвіти працюють над тим, щоб фізкультура була у школі щодня. Зміняться і самі вправи на уроці. Про це розповів  міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, передає Освіта.ua.

За його словами, багато дітей не розвинені у спортивному плані, є ризики проблем зі здоров'ям, ожиріння.

«Є дуже велике бажання, щоб справді було змінено уроки фізкультури, щоб ці уроки були щодня. Над цим питанням ми разом із МОН працюємо, і президент поставив завдання, щоб більше та частіше фізкультура була у школі», – сказав Гутцайт.

Відео дня

За словами міністра, зміняться і вправи на уроках. До прикладу, діти не стрибатимуть через козла. 

«Звичайно, діти не стрибатимуть через козла. Є багато різних вправ, рухливі ігри, які найбільше підходять для дітей», – додав міністр.


Друзі, а ви підтримуєте таке рішення? Чи потрібні уроки фізкультури щодня? Діліться своїми думками у коментарях. 
 
Читайте також:

“Застаріла на 20 років”. У школах оновлять програму з інформатики

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (31)
  • Я просто тут

    Кожен день це не мо жли во! Спортзали без цього вже тріщать, по 3&4 класи кожен урок! І це не у всіх 5 годин на тиждень! Та обладнання (душ і інше) потрібно встановити точно і 10 хвилин дуже мало щоб підготуватися нормально до інших уроків.
  • Читач44

    Перш ніж впровадити цей задум в життя , нехай міністри і їз зами пройдуться по школам , аби їх розум опанував , що один спортзал на цю їх акцію - то ніщо !!!Вони вже при теперішньому навантаженні годин фізкультури не мають  ,як зайти в зал ...А якщо так , то мова йде про те , як дітям "місити болото " навкруги школи
  • Pavel Kondrashov

    Вспомню физру, и футбол, и волейбол ( пионербол ), и баскет, и метание гранат, мячика, копья, лыжи зимой. Через коня прыгали, по верёвкам подымались, отжимались, ну полный набор. Лучшие уроки, 3 раза в неделю 90 мин. Соревнования между классами. А сейчас ...
  • Читач25

    Уроки фізкультури кожного дня це хороша ідея, але за умови що в кожній школі після такого уроку учні будуть мати змогу прийняти душ. Після фізкультури діти мають хвилин 10 на те, щоб переодягнутися та бігти на наступні уроки, це не нормально. Діти спітнілі заходять в прохолодний кабінет та можуть підхопити застуду.

keyboard_arrow_up