Няня для дитини у Хмельницькому: скільки коштують її послуги і де шукати

Няня для дитини у Хмельницькому: скільки коштують її послуги і де шукати
Ілюстративне фото
  • Відвезти в садок, навести лад у дитячій кімнаті і допомогти з "домашкою". 
  • З цими та іншими задачами хмельничанкам може допомогти няня. Щоправда, за окрему плату. 
  • Дізнавались, скільки у Хмельницькому коштують її послуги.

Декрет для багатьох матусь сьогодні закінчується раніше, аніж малечі виповниться три. Деякі жінки і взагалі не припиняють працювати, як під час вагітності, так і з дитиною на руках. Бабусі з їхньою підтримкою не завжди поруч. За допомогою можна звернутись до няні - зараз таких пропозицій безліч.  

Найпопулярнішою послугою є "няня на годину". Корисно буде для мам, яким терміново треба відлучитись з дому, а залишити дитину нікому. Години на початку буде достатньо і для знайомства няні з малюком, якщо ви розглядаєте її послуги і на довше. 

Няні можуть робити все: водити дитину на прогулянки, заводити і забирати зі школи, допомагати з хатніми справами вам, а дитині - з "домашкою". Слід визначитись, які обов’язки ви плануєте їй доручити. Від цього буде залежати вартість послуг за годину. 

Відео дня

З чого почати?

У виборі важливі позитивні відгуки - поради подруг-матусь, знайомих чи колег теж стануть у пригоді. Якщо таких немає, можна "погуглити" в інтернеті. До речі, про відгуки і рекомендації батькам радять не соромитись запитувати відразу - адже це питання безпеки. 

Оголошень “послуги няні” безліч - починаючи від роботи на ОЛХ до "мамських" спільнот чи спеціалізованих агентств. До останнього, наприклад, журналіст "ВСІМ" звернулась, аби дізнатись, скільки таких вакансій є у Хмельницькому. Щоправда, в агентстві з працевлаштування зізнались, що роботою няні ніхто з хмельничан ще не цікавився.

Від вчителів з 30-річним стажем до студенток

Для пошуку няні журналістка "ВСІМ" проаналізувала 8 сайтів. Здебільшого всі спеціалісти розміщують свою анкету з фото, вказують повний досвід роботи, а також додаткову інформацію, наприклад "маю художню освіту", "люблю тварин" чи "вмію працювати з дітками з інвалідністю". До прикладу, таке оголошення няня розмістила  у Фейсбуці:

 “Вже не молода, але перевiрена роками. Виховала багато дiток”.

До слова, номерів телефонів в оголошеннях більшість не вказує. Зв'язатись з нянею можна, відгукнувшись на її анкету чи написати на сайті. Вказані і ціни за послуги погодинно. 

Яка вартість послуг?

У Хмельницькому вартість послуг няні коливається від 30-35 гривень. Це мінімум. Її зарплата загалом залежить від обов'язків та кваліфікації.  Є і пропозиції за 65-80 гривень за годину. 

На сайтах з пошуку роботи вік жінок різний - від 17 до 55. У старших - солідний педагогічний досвід  в школі чи садочку і чимало додаткових навичок, про які ті вказують в анкеті. Ціна послуг вища. До прикладу, ось одна з них:

"Стаж роботи в школі 29 років вчителем початкових класів, стаж роботи в сім'ях нянею та репетитором 4 роки. Творча особистість, обізнана з сучасними здоров'язберігаючими технологіями. Весела, рухлива - спортивна. Легко налагоджую контакт з дітьми", - вказала педагог на ім'я Ольга. 

Чимало перевірених нянь мені запропонували у спільнотах матусь. Хтось рекомендував жінок, які “виховали” їм 2-3 дітей, інші - мам в декреті. Одна з них на ім’я Тетяна оцінила свої послуги у 70 гривень на годину. Додала, може посидіти з дитиною впродовж дня, поки ви будете на роботі. Вартість за годину буде така ж. 

На ще одну няню я натрапила на сайті ОЛХ. На запитання, скільки коштує година послуг, дівчина відразу поцікавилась, що входить в обов'язки. В оголошенні вказано, що няня має досвід роботи з дітками до року та старшими. Також здобуває освіту дитячого і сімейного психолога.  Про вартість послуг пообіцяла розповісти при зустрічі. 

Няня-хатня робітниця

Окрім приглянути за дитиною, коли ви не поруч, можна домовитись і про додаткові послуги. Про це жінки вказують і в анкетах. Це може бути дитяча гігієна, прогулянки, підтримання чистоти в кімнаті малечі, допомога з виконанням домашнього завдання та навіть приготування обіду.  Звісно ж, за окрему плату. Також майже кожна няня може запропонувати цікаве дозвілля чи “розвивайки” для вашого малюка залежно від віку. 

Про все це жінки домовляються з батьками під час особистої розмови. На допомогу хмельничанкам з дітьми погоджуються й інші мами. У спільнотах для матусь часто можна побачити такі оголошення: “Шукаю людину, яка б відводила дитину вранці в садочок або на кілька годин приглянути за чадом вдома.  А далі мікрорайон і номер телефону. На допис реагує чимало жінок і пропонують свою допомогу або радять перевірених.

На що звернути увагу, коли обираєте няню для малечі?

Кожній мамі поруч з малюком хочеться бачити добру, чуйну і порядну людину. На що радять звернути увагу?

  • Під час співбесіди задавайте більше запитань (освіта, досвід роботи),
  • Дізнайтеся все про стан здоров’я потенційного кандидата. При прийнятті на роботу попросіть няню зробити флюорографію,
  • Запитайте няню про заняття, які буде проводити і її ставлення до покарань,
  • Дізнайтесь, чи збігаються ваші бачення у вихованні малюка,
  • Обговоріть всі обов’язки і функції (зокрема і ті, що потребують доплати),
  • Надайте всю інформацію про особливості характеру і стан здоров’я вашої малечі,
  • Спільно відвідайте місця прогулянок,
  • Напишіть пам’ятку для няні, де ви зафіксуєте важливі нюанси і побажання (можна прикріпити на холодильник).

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up