Очно чи дистанційно? У Хмельницькій ОВА розповіли про навчання з 1 вересня

Очно чи дистанційно? У Хмельницькій ОВА розповіли про навчання з 1 вересня
  • Батьки як і минулого року, можуть обирати форму навчання для дітей.

До нового навчального року залишились лічені дні. Впродовж літа тривало чимало дискусій стосовно форми навчання. Зокрема, деякі батьки почали поширювати інформацію про те, що “дистанційка” цього року не передбачена. В ОВА відповіли, що це не відповідає дійсності. 

Сьогодні, 30 серпня, заступник начальника обласної військової адміністрації Володимир Юр’єв під час брифінгу розповів про навчання і підготовку до 1 вересня. Підготували тези. 

Про укриття

Найголовнішою умовою для навчання залишається безпека - тобто наявність укриттів. За словами Володимира Юр’єва, з початку повномасштабної війни і дотепер облаштували 468 укриттів у школах, в садочках - 373.  Станом на сьогодні є 841 заклад, де обладнані укриття, що складає 70 відсотків. 

Відео дня

В ОВА додають, що укриття мають бути в кожному закладі, де навчання проходить очно. Або ж принаймні у безпосередній близькості. Також сховища мають відповідати нормам інклюзії. 

У випадку, якщо неможливо забезпечити укриття для всіх - навчання має проводитись в декілька змін. 

У всіх сховищах мають бути створені запаси води, медикаментів й необхідного обладнання. 

Очно чи дистанційно?

Більшість шкіл на Хмельниччині таки навчатимуться офлайн. До 1 вересня у громадах могли самостійно визначати форму навчання - очну, дистанційну чи змішану. Рішення по області можуть відрізнятись. 

Отож, з 544 шкіл у формі офлайн працюватиме 454 заклади, із 673 садочків, діючих буде 373. 

Як розповів на брифінгу заступник начальника ОВА, 90 шкіл працюватимуть онлайн, 300 садочків не зможуть працювати до моменту, поки не облаштують укриття. 

Додамо, що наразі по області діє комісія, яка перевіряє готовність закладів до нового навчального року. 

У Хмельницькій ОВА також розповіли, що ширились чутки начебто дистанційна форма навчання цього року не передбачена. Проте як і минулого року, батьки зможуть обирати формат навчання для дітей. 

В регіонах, де очне навчання організовувати неможливо, було завдання створити інші можливості доступу до освіти. Йдеться мова про забезпечення гаджетами як вчителів, так і дітей.  Станом на кінець серпня по області забезпечили понад 10 тисяч комп'ютерів з доступом до інтернету. Більшість з них перебувають у користуванні викладачів. 

Інформацію щодо готовності закладів фахової, вищої та профтехнічної освіти обіцяють повідомити згодом. 

Читайте також:

9 мільйонів витратять на ремонти територій хмельницьких закладів освіти (ОНОВЛЕНО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up