Перша в Україні енергонезалежна бібліотека працюватиме у Хмельницькому

Перша в Україні енергонезалежна бібліотека працюватиме у Хмельницькому
Тут і далі фото із сайту міськради.
  • У місті бібліотеку-філію №8 обладнали сонячними панелями.
  • Вона має стати незалежною від можливих відключень електроенергії.

Перша енергонезалежна бібліотека в Україні працюватиме у Хмельницькому. Йдеться про бібліотеку-філію №8 ім. І. Іова. Вона розташована у мікрорайоні Озерна на вулиці Кармелюка, 8. Про це повідомляють в Хмельницькій міськраді.

В бібліотеці забезпечили безперебійна система енергопостачання завдяки альтернативним джерелам енергії. Тут встановлено сонячні панелі, гібридний інвертор та акумуляторні батареї.

“Тепер книгозбірня зможе надавати якісні та належні бібліотечні послуги повсякчас, а разом з тим пропагувати екологічну культуру та сприяти розвитку альтернативної енергетики, бібліотечний простір буде використовуватись ще ефективніше”, - йдеться у повідомленні міськради.

Відео дня

Проєкт реалізовано за ініціативи Управління економіки та Управління культури і туризму Хмельницької міської ради. Його реалізували в рамках програми «Громадські ініціативи» «Вільно WATT» за підтримки Сучасна Україна - Advanced Ukraine.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Мирослава Каспрова

    Мені цікаво, люди, які обурюються в коментарях, взагалі відвідують бібліотеки? Розуміють скільки користі саме ця бібліотека приносить мікрорайону? Уявіть собі, туди ходять люди! Уявіть собі, є читаючі діти! Окрім цього там є ігрова кімната, комп'ютерна зала, читальна зала, де за наявності світла можна зробити уроки, зарядити гаджети, відвідати безкоштовний майстер-клас.

    Ну неможуть усі бюджетні кошти йти на фронт, нажаль, адже є ті, що видасться нашій країні для цільового використання, з обов'язковою умовою його дотримання.

    А на рахунок, кому що важливіше - повірте мені, тим хто там, також потрібні сили і ментальне здоров'я тих, хто тут. А ще потрібно, щоб діти мали доступ до знань та кісного дозвілля.

    Це не бар, ресторан чи гральний заклад, які працюють за будь-яких  умов, чи то війна, чи то відсутність електрики, це - бібліотека! Мої діти, а ми ВПО з Луганської області, відвідують її регулярно, інші жителі мікрорайону теж. Тому я дуже рада, що ми матимемо змогу робити це навіть тоді, коли не буде електроенергії!
  • Raisa Kostur

    А як інакше,щоб бібліотека і без світла ? Там напевно черга сутками стоїть,аби почитати...Фонтани і бруківки зробили.Залишились бібліотеки,щоб народ робити до кінця....Слів просто бракує....

    Raisa Kostur reply Raisa Kostur

    Люда Лутковська Якби ж то влада реагувала на крик людей.Їм наша думка до лампочки.Мають нагоду нагребти міліарди, знаючи,що ніякої відповідальності не буде. Хоч когось за роки війни посадили за розкрадання ??? Отож....А ми лише між собою пообурююємся,понервуємся,відправим своїх дітей на війну. А можновладці як жирували так і жирують,відправивши своїх сосунків за кордон. Гірка правда кріпаків,бо ніякі ми не вільні.З кожним днем це все більш доказово(

    Люда Лутковська reply Raisa Kostur

    Raisa Kostur Мабуть ценний работнік-- якогось чиновника заробляє собі зарплату,от і ліплять.краще на лікарню,де лежать на лікуванні наші захисники,вони потребують срочних операцій. Невже ,так тяжко доглупати-- де більше потрібна ця,установка?????
  • Yulichka Sarckanuch

    Чудовий проєкт, мікрорайон Озерна дуже великий, там величезна маса дітей та юнацтва, круто, що в часи мороку, люди матимуть можливість скористатися цим світлим куточком. Не забуваємо, серед нас живуть впо, яким і так важко, також люди, які втратили рідних та близьких на війні, тому їм необхідна підтримка, а бібліотека реалізує такі проекти: "Вільна мама", "Інформаційний хаб", "Весела майстерня", "Літературна студія". Я сама користуюся послугами бібліотеки, і вдячна і бібліотекарем і міській владі, за турботу про культурний розвиток. Хто не був у бібліотеці, зазирніть туди, і ви зрозумієте, що хлопцям на передовій потрібна підтримка, але якщо син цього бійця відвідає безкоштовний майстер клас, а дружина прийде і отримає безкоштовний сеанс у психолога, то наш герой буде щасливий, мова ж не про бруківку.
  • Анонім

    Питання до людей в коментарях:



    Коли ви востаннє були у бібліотеці ?

    І чи знаєте взагалі де вони в Хмельницькому ?

keyboard_arrow_up