Рейтинг вишів Хмельниччини за ступенем ризику (ІНФОГРАФІКА)

Рейтинг вишів Хмельниччини за ступенем ризику (ІНФОГРАФІКА)
  • У рейтингу опинилися 12 закладів області.

  • Їх розподілили за високим, середнім та незначним ступенями ризику.

Міністерство освіти склало рейтинг закладів вищої освіти України за ступенем ризику у 2023 році. Туди увійшли 290 вишів, в тому числі 12 з Хмельниччини. Таку інформацію та сам рейтинг опублікували на сайті міністерства.

Під ризиком мається на увазі ймовірність настання негативних наслідків у сфері роботи закладів освіти, наприклад:

  • Відео дня
    /li>

Ступінь ризику закладів вищої освіти визначали за такими критеріями:

Методикою нарахування передбачено, що закладу можна нарахувати від 0 балів (відсутній ризик) до 100 балів (максимальний ризик). Фактично цього року виші України отримали від 15 до 75 балів. Тобто такого закладу, де ризику зовсім немає, не знайшлося. Виші можуть через електронну систему ознайомитися зі своїми розрахунками, через канали зв’язку дізнатися додаткову інформацію і як наслідок — виправити недоліки. Ступінь ризику закладу впливає на те, як часто його має перевіряти Державна служба якості освіти.

З-поміж вишів Хмельниччини високий ступінь ризику має Кам'янець-Подільський податковий інститут. Він отримав 55 балів та посів п’яте місце в Україні разом зі ще п’ятьма закладами різних регіонів. Середній ступінь ризику мають вісім закладів, кожному з них нарахували від 25 до 40 балів.

Незначний ступінь ризику мають три університети — Хмельницький національний, Кам'янець-Подільський національний та Подільський державний. Вони отримали по 20 балів. Їхнє місце у загальноукраїнському рейтингу 12-те, таку ж кількість балів отримали 52 виші. Середній показник для закладу вищої освіти по Україні складає 30 балів. Перелік вишів Хмельниччини з місцями та кількістю балів переглядайте нижче.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Руслан Ковальчук

    Вся наша вища освіта -  це суйільне бла-бла-бла, викачка грошей з батьків, і нікчемність спеціалістів! Вся освіта на пальцях та ще із інтернету! Тількі ті вже щось мають, що вчилися за кордоном і нестримний потяг до знань! Чому набирають у виші без попередньої базової освіти? Там навчать на пальцях? А дзуськи! Вже може досить отих "проффесорів"? Та ні, якщо тато генерал, то і син мусить ним бути! Так і наших вишах  посади за спадком!!!
  • Тетяна Сидорчук

    Чому так багато непотрібної реклами????
  • Алексей Никулишин

    А Камʼянець так розхвалений бо половина журналістів звідти?
  • Читач35

    Ще один день, ще один фейковий рейтинг. Щоб не було ризиків всі ці виші мали бути б закриті років з 20 назад. І вся вища освіта мала бути перебудована під контролем Європи. А так там займаються імітацією освіти і науки і посади передаються по спадку

    Читач47 reply Читач35

    А без контроля європи та сша ніяк не справитесь самостійно?

    читач34 reply Читач35

    100% !!!

keyboard_arrow_up