Стеля просіла, а стіни трухляві: у Шепетівському районі діти бояться ходити у школу

Стеля просіла, а стіни трухляві: у Шепетівському районі діти бояться ходити у школу
  • У будівлі 18 століття навчаються близько сотні дітей.
  • Батьки бояться пускати дітей у школу, але альтернатив немає. Найближча школа за 27 кілометрів.
  • Будівлю визнали аварійною ще у 2006 році.
  • Поруч зводять нову школу та будівництво постійно заморожують.

У селі Корчик на Хмельниччині близько сотні дітей навчаються в аварійній школі. Її відвідують діти з трьох сіл. Це учні 1-11 класів і підготовча група.

Ще у 2006 році споруду обстежила спеціальна комісія. школу визнала аварійною. Батьки бояться відпускати дітей у школу, але вибору в них немає. Але це єдина школа в окрузі. Інша школа знаходиться за 27 кілометрів від села.

Будівля дуже стара. Її збудували ще у 18 століття. Тут була церква. З 1950 року з неї зробили школу. Про це йдеться у статті ТСН.ua.

Відео дня

"У великій будівлі стіна відходить, а ззовні підмуровка підперта блоками, щоб стіна не роз'їжджалася. В школі пічне опалення, і взимку діти сидять у куртках...стіни настільки трухляві, що якщо вбити цвях, то він пройде навиліт...Фундамент рушиться, стеля обвисла. Школа повністю розсувається", - йдеться у повідомленні.

У 1991 році у селі почали будувати нову школу. Встигли звести лише стіни і частково зробити шиферну покрівлю. Але через деякий час будівництво припинили.

У 2013 році замінили стару шиферну покрівлю, встановили металопластикові вікна тощо. Проте будівництво знову заморозили.

У 2016 році з обласного бюджету виділили 1,5 мільйона гривень на будівництво. За ці гроші поставили перестінки у класах, пробурили свердловину, утеплили покрівлю, переробили фундамент під їдальню та спортзал. Після того будівництво знову зупинилося на цілий рік.

Щоб добудувати школу потрібно ще близько 28 мільйона гривень.

Як повідомив начальник управління регіонального розвитку та будівництва Хмельницької ОДА Олексій Дьома, вже сформовали перелік об’єктів, які фінансуватимуть у 2018 році з фонду регіонального розвитку. Школа увійшла у цей перелік. На неї готові виділити 10 мільйона гривень. Чиновники мають вирішити питання до кінця цього року.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up