У Хмельницькій ОВА провели засідання робочої групи з питань створення безпечного простору в закладах освіти

У Хмельницькій ОВА провели засідання робочої групи з питань створення безпечного простору в закладах освіти
Фото з сайту Хмельницької ОВА
  • На засіданні йшлося перш за все про забезпечення закладів освіти укриттями.

У Хмельницькій обласній військовій адміністрації відбулося чергове засідання робочої групи, на якому обговорювали створення безпечного простору в закладах освіти області. Зустріч відбулася сьогодні, 11 грудня, під керівництвом заступника начальника ОВА Володимира Юр'єва. Також у засіданні взяли участь представники профільних підрозділів ОВА, головного управління ДСНС у Хмельницькій області, Центру організаційно-господарського забезпечення закладів освіти та запрошені учасники, представники районного керівництва та освітянської сфери громад області.

За словами Володимира Юр'єва, робоча група ставить за мету протягом двох років зробити заклади освіти готовими до будь-яких викликів. Перш за все йдеться про укриття, які повинні бути такими, що не потребуватимуть доопрацювання та переформатування під час навчального процесу, а також відповідатимуть усім необхідним критеріям безпеки, комфорту та матеріального забезпечення. Такі укриття планують зробити у всіх без виключення закладах освіти.

— Закликаю громади області співпрацювати з робочою групою, сприяти перевірці наявних укриттів експертами та представниками ДСНС, що дозволить оцінити на місцях масштаби необхідної роботи. Адже зараз ми концентруємо увагу на тому, що необхідно зробити надалі, аби максимально поліпшити безпекові умови для наших учнів та всіх здобувачів освіти на довгі роки. Бо навіть попри закінчення війни ми розуміємо, що небезпека з боку східного сусіда нікуди не зникне, — сказав під час засідання Володимир Юр'єв.

Відео дня

Далі члени робочої групи обговорювали стан забезпечення закладів освіти захисними спорудами, про що доповідали представники управлінь освіти шести територіальних громад області — Дунаєвецької, Кам’янець-Подільської, Нетішинської, Шепетівської, Старокостянтинівської та Ярмолинецької. Про це повідомляють на сайті Хмельницької ОВА.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up