У Хмельницькому випускника спіймали з мобільним телефоном на ЗНО

У Хмельницькому випускника спіймали з мобільним телефоном на ЗНО
  • На тестуванні з української мови школярів перевіряли маталодетектором. 
  • По Хмельницькій області зловили двох одинадцятикласників, які мали при собі мобільний телефон. 
  • Їхні результати анулювали, а дипломи про закінчення школи вони отримають восени. 

Тестування з української мови та літератури випускники здавали вчора, 23 травня. З Хмельницької області ЗНО проходили 7634 абітурієнти. На іспит не з'явилось 220 людей. Здебільшого це випускники минулих років або одинадцятикласники, які не прийшли через хворобу. Ті абітурієнти, що не прийшли на здачу, можуть зареєструватись на додаткову сесію. Не обійшлось і без порушень. 

- На тестуванні вчора зафіксували два порушення у Хмельницькому і Шепетівці. Випускники мали у кишенях мобільні телефони. Перед тестуванням абітурієнтів попереджають. Один хлопчик у Хмельницькому виходив, а коли зайшов, то працівники поліції охорони запідозрили, що він дзвонив, тому перевірили його металодетектором. І в нього дійсно був у кишені телефон, - розповідає vsim.ua методист Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Ірина Ковальчук. 

На обох випускників склали акти вилучення з аудиторії. Їм не дозволили далі продовжити здавати тестування. У прес-службі поліції охорони у Хмельницькій області журналістам vsim.ua розповіли, що їхні працівники мають право перевіряти абітурієнтів, якщо запідозрили використання забороненої техніки.

Відео дня

- Якщо телефон чи навушники побачать ще до початку тестування, то просто вилучать цю техніку, але випускник зможе продовжити здавати іспит. Якщо вже в процесі тестування, то абітурієнту не дають продовжити здавати іспит і результати анулюють, - пояснює речник поліції охорони у Хмельницькій області Альона Шибунько. 

Результати ЗНО з української мови та літератури їм вже не зарахують. Результати тестування випускники знатимуть з 15 по 23 червня. Наступне тестування відбудеться завтра, 25 травня. Абітурієнти здаватимуть німецьку, французьку або іспанську мову. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анна Островська

    хто захоче той спише всеодно)
  • Ксенія

    Особливо цікаво було спостерігати як посеред іспиту в аудиторію загнались "спеціалісти" з металошукачами.... А те що для дітей додатковий стрес взагалі нікого не цікавить...ще б загін альфа притарабанили для гарноі фотки на кшалт " як ми тепер боремось за чистоту зно" краще б дебільні питання впорядкували а то соромно, чесне слово...

    Ольга Гербаносенко reply Ксенія

    Про те, що під час написання випробувального тесту ЗНО  буде технічна перерва, під час якої зроблять відмітку в Вашому сертифікаті та представник охороної служби буде з металошукачем перевіряти абітурієнтів, Вас, шановна Кенія, попереджали в школі, та про це наголошував інструктор в своїй вступні промові. А час витрачений на цю процедуру приплюсується до основного часу написання роботи. Така процедура, слухати треба було уважніше, щоб стресів не було
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:40 Великий футбол повернувся у Хмельницький: як перемагало Поділля photo_camera 16:13 Храм у Деражнянській громаді офіційно перейшов до ПЦУ 15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up