У МОЗ і Міносвіти роз’яснили, коли школярі будуть харчуватись по-новому

У МОЗ і Міносвіти роз’яснили, коли школярі будуть харчуватись по-новому
Ілюстративне фото
  • Норми шкільного харчування обіцяють змінити з нового навчального року.

В Україні впроваджують оновлене шкільне меню. У МОЗ і Міносвіти роз’яснили, коли будуть діяти встановлені норми харчування. 

Як повідомляє Урядовий портал, нові норми харчування набирають чинності з 1 вересня. Однак зважаючи на об’єктивні труднощі з організацією закупівель харчових продуктів та/або послуг з харчування, що виникають у закладів освіти та їхніх засновників, МОЗ спільно з МОН розробили проект необхідних змін до постанови №305. Як передає Укрінформ, ці зміни передбачають встановлення гнучкого перехідного періоду на нові норми харчування у період з 1 вересня 2021 року до 1 січня 2022 року.

 «Враховуючи це, на сьогодні відсутні правові підстави для здійснення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням закладами освіти та їхніми засновниками нових норм харчування, передбачених законодавством», - йдеться в повідомленні Урядового порталу. 

Відео дня

Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що школи в рамках стандартів нового харчування не зобов’язані використовувати запропоновану технологічну карту зі 160 страв, а можуть формувати своє меню відповідно до затверджених стандартів. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Гаевский Александр

    Ми уже жевемо по новому
  • Іван Косин

    Мвф коли дасть добро.
  • Читач04

    Спочатку харчоблоки до сучасних вимог зробіть, а потім меню нове впроваджуйте...

keyboard_arrow_up