Українські школи перевірять на безбар’єрність: що це означає

Українські школи перевірять на безбар’єрність: що це означає
Фото - "Нова українська школа"
  • Школи і садочки в Україні перевірять на доступність для маломобільних людей.

Школи та інші приміщення соціальної інфраструктури вирішили промоніторити на безбар’єрність – перевірятимуть наскільки вони доступні і зручні для маломобільних груп населення. Під перевірку потраплять також школи та садочки. Про це заявила заступник міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська, пише Освіта.ua.

За результатами цих перевірок планують сформувати рейтинг безбар’єрності за регіонами. За словами Козловської, до ОДА надіслали вже відповідний лист з об'єктами, які підлягають моніторингу. 

«Мінрегіон спільно з громадськими організаціями визначили типи об’єктів, що підлягають моніторингу та оцінці ступеня безбар’єрності у 2021 році. Міністерство вже надіслало обласним держадміністраціям та КМДА відповідний лист. Регіони мають провести належну перевірку будівель та приміщень за процедурами, визначеними Порядком проведення моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для маломобільних груп населення», –  сказала заступниця міністра. 

Відео дня

Планується, що результати моніторингу шкіл в кожному регіоні мають надіслати до Міністерства розвитку громад до 31 жовтня.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up