Українці просять обладнати всі садочки камерами відеоспостереження. За чи проти?

Українці просять обладнати всі садочки камерами відеоспостереження. За чи проти?
Ілюстративне фото
  • Пропозицію обов’язкового обладнання всіх закладів дошкільної освіти системами відеоспостереження зареєстрували на сайті електронних петицій.

Українці зареєстрували нову електронну петицію до президента. Цього разу Зеленського просять обладнати усі садочки камерами відеоспостереження. Таке звернення до глави держави з’явилось на сайті електронних петицій ще 15 вересня. Проте станом на сьогодні, 18 вересня, воно зібрало 5775 голосів підтримки. Автор Аліна Ханумак  вважає, що така пропозиція дозволить попередити і оперативно відреагувати на факти жорстокого поводження з дітьми. Зокрема, авторка має на увазі приниження, образи і фізичне насильство як зі сторони однолітків, так і вихователів. 

«На сьогоднішній день збільшується кількість випадків жорстокого поводження з дітьми в закладах дошкільної освіти як зі сторони їхніх однолітків, так і зі сторони вихователів, що проявляється у моральному (ігнорування дитини, систематичне приниження та знущання, словесні образи тощо) та/або фізичному насильстві. Таке поводження з дитиною завдає непоправної шкоди її здоров’ю, розвитку і соціалізації, нерідко стає й загрозою її життю чи навіть є причиною смерті. Під час звернення до уповноважених органів у разі жорстокого поводження з дитиною, в більшості випадків такі органи залишаються безсилими за відсутності відповідних доказів або ж просто не вчиняють жодних дій», - йдеться у тексті петиції.

До слова, системою відеоспостереження українці просять обладнати всю територію закладу – коридори, їдальні, ігрові майданчики, окрім вбиралень та роздягалок. Батьки, в свою чергу, матимуть можливість в режимі реального часу спостерігати, що відбувається на території закладу. 

Відео дня


Друзі, а як Вам така ідея? Потрібні камери відеоспостереження у садочках чи ні? Які можуть бути плюси чи мінуси? Діліться своїми думками у коментарях. 

 

Опитування

Чи потрібна система відеоспостереження у садочках?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Наталья Маркина

    Я згодна на нагрудну камеру, як у поліцейських. Щоб чітко знімати дітей і їх поведінку.
  • галина коломієць

    Я наприклад за свою роботу не боюсь ні грама але працювати під відеокамерами не буду,любий  рух буде використано проти тебе.,ще  у туалеті поставте як я нужду хожу справляти Хоча для того щоб всі побачили ,як ведуть їхні діточки і ти не маєш можливості справитись з ними то обома руками за.Щоб уся група бачила хто колотить і що з цим робити.Коли дитятко стоїть і плює на тебе показує дулі, падає в істариці на пол скаче по столах

    Анастасия Баштан reply галина коломієць

    Я з вами плвністю згодна!
    Вихователів принижують все більше з кожним роком, заробітна плата мізерна, вимоги ростуть з кожним роком(((
    Краще б обладнали садочки новими меблями та виділяли кошти на ремонт приміщень, придбання канцелярії та іграшок для дітей.
    Вихователі не піддослідні миші, якщо батьки так бояться вести дітей в дитячий садочок, нехай самі займаються з ними або наймають приватну няню.

    галина коломієць reply Анастасия Баштан

    А коли звільняться вихователі 80% куди дітей приведуть?Молодь не йде працювати у садочки їх прпосто фактично не має  Були на методобєднанні ,із 42 душ 5 було після 27 а всі  інші  тим кому за 45.
  • Василь Шевчук

    Так він всеодно спихне на місцеві ради.
  • Аліна Миколаївна Нідзельська

    звісно за.

keyboard_arrow_up