Випускників 11 класу звільнили від ДПА

Випускників 11 класу звільнили від ДПА
Фото ілюстративне
  • Випускники, які не планують вступати до університетів, звільняються від обов'язкового ДПА у формі ЗНО.

 

Верховна Рада звільнила одинадцятикласників від обов'язкової державної підсумкової атестації. За відповідні зміни до закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Водночас школярі зможуть самі обирати у якому форматі пройти оцінювання результатів навчання. У пояснювальній записці до проєкту закону зазначається, що учні, які завершують повну загальну середню освіту (1 клас), зможуть обирати вид оцінювання їхніх результатів навчання:

  • шляхом річного оцінювання;
  • державної підсумкової атестації (ДПА);
  • державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

"Йдемо по моделі минулого року: якщо випускника задовольняють річні оцінки, він може не проходити ДПА. Якщо ні або якщо випускник планує вступати до університету – проходить ДПА, зокрема у формі ЗНО", – пояснив Сергій Бабак, голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.

Відео дня

За словами Бабака, таке рішення дозволить знизити навантаження на пункти тестування на 15-18% та зменшити ризики для здоров’я дітей і працівників центрів під час проведення ЗНО.

Це означає, що випускники, які не планують вступати до університетів, звільняються від обов'язкового ДПА у формі ЗНО і можуть отримати свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти без їх складання. Таким учням можуть виставити бали на основі попередніх оцінок та видати атестат.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up