Вступна кампанія - 2018: скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ

Вступна кампанія - 2018: скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ
  • З 12 липня стартує прийом заяв на вступ у вищі навчальні заклади. У Хмельницькому таких є десять.
  • У державних або комунальних ВНЗ абітурієнти можуть вступити або на бюджет, або на контракт. У приватних - лише на контрактну форму навчання.  
  • На кого можна вчитись у Хмельницькому та скільки коштує рік навчання, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Наступного тижня в Україні починається вступна кампанія. З 12 липня вищі навчальні заклади починають приймати документи від абітурієнтів. На бюджет вступники можуть подати до семи заяв не більше ніж з чотирьох спеціальностей. На контракт - необмежену кількість заяв.

Як проходитиме вступна кампанія

Вже з 2 липня почалась реєстрація електронних кабінетів вступників, а також завантаження до них необхідних документів. Приймати заяви будуть з 12 липня. Абітурієнти, які вступатимуть до вишів на основі співбесід, вступних іспитів або творчих конкурсів зможуть подавати документи до 20 липня, а ті, що вступатимуть за сертифікатами ЗНО - до 26 липня.

Рейтинговий список вступників, яких рекомендуватимуть до зарахування, сформують та оприлюднять 1 серпня. Бажаючі вступити на навчання мають подати оригінали документіва до 6 серпня. Зарахувати на навчання ВНЗ мають до 7 серпня, якщо бюджет, і не пізніше 30 вересня, якщо контракт.

Відео дня

Хмельницький національний університет (ХНУ)

В ХНУ є 6 факультетів різних напрямків. Абітурієнти можуть вступити як на економіста чи філолога, так і на спеціаліста з кібербезпеки або дизайнера. Всього є 44 кафедри. Вартість навчання коливається від 11 до 14 тисяч гривень. Найдешевше буде вчитись на інженера та хіміка. За рік доведеться заплатити 11,5 тисяч гривень. А от економічні та філологічні спеціальності обійдуться по 13,7 тисяч гривень щорічно.

Хмельницький університет управління та права (ХУУП)

В ХУУПі вступники можуть подати документи або на економічні спеціальності, або юридичні. Найдорожче тут навчатись на кафедрі права. Рік навчання обійдеться у більше ніж 18 тисяч гривень. Решта спеціальностей коштують, як і минулого року, по 13,5 тисяч за рік.

Хмельницький економічний університет (ХЕУ)

В ХЕУ є лише 5 спеціальностей. Рік навчання на кафедрах фінансів, обліку та аудиту, туризму та підприємництва коштуватиме по 8700 гривень. Дешевше обійдеться вступити на кафедру менеджмента - 7800 гривень.

Хмельницький університет економіки та підприємництва (ХУЕП)

В ХУЕП варто йти тим, хто мріє здобути економічну освіту. Для цього є 5 спеціальностей - економіка, облік і аудит, фінанси, менеджмент і торгівля. Вартість навчання однакова на всіх кафедрах і становить 8800 гривень.

Філія Донецького національного університету ім. Василя Стуса (ДонНУ)

В філії ДонНУ готують фахівців природничого, гуманітарного, економічного та юридичного профілів. В університеті працює 9 факультетів. Найдешевша спеціальність - математика. Рік навчання коштує 6745 гривень. Найдорожче обійдеться навчання на міжнародному бізнесі - майже 34 тисячі гривень.

Національна академія державної прикордонної служби України (НАДПСУ)

В НАДПСУ готують філологів і юристів. Навчання на кафедрі англійської або німецької філології коштує 13,5 тисяч гривень в рік. На кафедрі права навчатись дорожче. Щороку доведеться платити майже по 16 тисяч гривень.

Міжрегіональна академія управління персоналом (МАУП)

В МАУПі працює 5 спеціальностей. Навчатись тут можна як на психолога чи юриста, так і на економіста чи менеджера з туризму. Найдорожче коштують спеціальності по юридичному напрямку. Вартість навчання сягає більше 14 тисяч гривень. Дешевою спеціальністю у академії можна назвати психологію. Рік навчання коштує менше 10 тисяч гривень.

Хмельницький інститут соціальних технологій (ХІСТ)

Інститут соцтехнологій набирає студентів на 6 напрямів підготовки. Найменше доведеться платити за рік навчання на соціальній роботі або інформаційній, бібліограічній та архівній справі - лише 10 тисяч гривень. Найдорожче обійдеться навчання на спеціальності “Право” - 14 тисяч гривень.

Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія (ХГПА)

В педакадемії навчають не лише на вчителів, але і на хореографів та вокалістів. Вартість навчання тут - одна з найдорожчих у Хмельницькому. За рік на спеціальності “Культурологічя” або “Практична психологія” доведеться сплатити трохи більше 23 тисяч гривень. Найдорожче обійдеться кафедра музичного мистецтва - 35,6 тисяч гривень за рік.

Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститут (ХКТЕІ)

В торговельно-економічному інституті навчають за сімома спеціальностями - це і фінанси, і готельно-ресторанна справа, і маркетинг. Вартість навчання всюди однакова - 14 тисяч гривень.

Ми обрали 10 найбільш популярних професій у хмельницьких ВНЗ і порівняли вартість навчання.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Віктор Захарчук

    Доброго дня. Вартість навчання в ХУУПі за спеціальністю Право 18680. Виправте, будь ласка. Приймальна комісія

    Вікторія Барицька reply Віктор Захарчук

    Виправила, але при написанні матеріалу по телефону в приймальній комісії озвучили саме ті суми, які були вказані.
  • Валентина Парандій

    Доброго дня. Кожного року Ви подаєте недостовірну інформацію, щодо оплати за навчання у Хмельницькому інституті МАУП. Ви подали ціни у МАУП (м. Київ) та ті спеціальності за якими здійснюється підготовка у Києві. У Хмельницькому інституті дещо інший рівень оплати та інші спеціальності. Зайдіть на офіційний сайт Інституту та перевірте інформацію, або зателефонуйте у приймальну комісію Хмельницького інституту МАУП http://www.maup.km.ua/abituriientu/zaproshuie-institut/vartist-navchannya.htm

    Вікторія Барицька reply Валентина Парандій

    Дякуємо за зауваження. Інформацію виправили.

    Валентина Парандій reply Вікторія Барицька

    Дякую.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up