Як будуть працювати шкільні їдальні з 1 вересня: роз’яснення МОН

Як будуть працювати шкільні їдальні з 1 вересня: роз’яснення МОН
UA.News
  • У Міністерство освіти і науки розповіли, як будуть працювати шкільні їдальні у новому навчальному році.

У зв'язку з пандемією коронавірусу правила відвідування навчальних закладів суттєво змінилися.  Зокрема, з нового навчального року в їдальнях буде заборонено організовувати харчування дітей за принципом "шведського столу", пише видання "Українські новини".

Між столиками повинна обов'язково бути дистанція (не менше півтора метра). За одним столом мають сидіти не більше 4-ьох учнів одночасно.

Всі працівники їдалень повинні працювати в захисних масках і одноразових рукавичках. Інші працівники їдалень, які видають страви, зобов'язані використовувати захисні окуляри чи щитки.

Відео дня

Окрім того, у МОН рекомендують адміністраціям школи скласти розклад харчування для різних класів, щоб не було скупчення у приміщенні.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Svitlana Chakovna

    бачила як в буфеті працівниця продає булочки.Руками бере гроші і тими ж руками дає булочку.

    IGOR reply Svitlana Chakovna

    Ой, вы не видели условиях, в которых производится продукция, которую мы покупаем в магазинах) Поверьте, взять деньги, а потом булочку той же рукой - далеко не самое страшное)) А вообще я противник налички в любом её проявлении. Детям нужно делать карточки с бесконтактом и оборудовать кассы школ терминалами, где ребёнок сам приложил карту и всё. И родители в таком случае будут знать, что ребёнок поел в школе, а не отложил деньги и купил сигареты... А при работе с наличкой, по-другому не будет. Разве что одна будет давать булочки, а вторая будет рассчитывать, как в Винницком.

    Адмін Адмін reply Svitlana Chakovna

    А що, можна якось по іншому?
  • Людмила Мазуренок

    Виделки і ложки обов'язково обробляються дезрочином після кожної дитини+ гаряча вода.Коли дитина носитиме свою,руками може взяти не продезинфікованими,а якщо випаде на підлогу?.Довіряйте працівникам харчоблоків,там все роблять по інструкції.
  • IGOR

    А где у нас в школах питание по системе шведского стола?)
  • Deymos Tanya

    я вже також думала про це! можливо б щоб у кожного в боксі була своя виделка і ложка. але ж вони все одно носити не будуть!

    Адмін Адмін reply Deymos Tanya

    Навіщо?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up