Як навчатимуться хмельницькі школярі із 1 вересня. Запитали в департаменті освіти

Як навчатимуться хмельницькі школярі із 1 вересня. Запитали в департаменті освіти
  • Частину минулого навчального року школярі були вимушені навчатися дистанційно. 
  • Цьогоріч на формат здобуття освіти впливатиме не лише рівень епідбезпеки.
  • Дізналися, чого хмельничанам чекати від навчального процесу цьогоріч.

Через спалах Covid-19 минулий навчальний рік пройшов для хмельницьких учнів у нетрадиційному форматі. Ті були вимушені гризти граніт науки вдома. На перехід до звичайного навчання у школах впливав рівень епідемічної безпеки в області. 

Цьогоріч це буде не єдиний фактор, від якого залежатиме формат здобуття освіти. Як почнеться новий навчальний рік і за яких умов хмельницькі школярі можуть перейти на “дистанційку”? Запитали про це в департаменті освіти та науки міськради.

У МОН України раніше вже повідомляли, що незалежно від рівня епідемічної небезпеки освітній процес у навчальних закладах триватиме. Проте окрім очного формату, можуть бути організовані змішані чи дистанційні. 

Відео дня

На формат навчання впливатиме кількість вакцинованого персоналу

Директор департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Надія Балабуст розповіла, що на навчальний процес впливатиме кількість вакцинованого персоналу в школі. Адже у випадку переходу Хмельницького до червоної зони функціонуватимуть лише ті навчальні заклади, де вакциновано 80% персоналу. Інакше учні отримуватимуть знання дистанційно.

Думки працівників хмельницьких шкіл

Запитали в працівників хмельницьких шкіл, що вони думають про вакцинацію 80% персоналу. Поцікавилися думкою вчителя з фізкультури, історії та англійської мови. Викладач останньої дисципліни виступає проти вакцинації й вважає, що дистанційне навчання - не найгірший варіант. 

Наталія Неєзжала, вчитель фізкультури у НВО №5

Тарас Михайлів, вчитель історії у ТБЛ імені Артема Мазура

Анастасія, вчитель з англійської мови однієї з початкових шкіл міста

Яким буде навчання для хмельницьких учнів із 1 вересня

У департаменті освіти та науки міськради кажуть, що на сьогодні, 17 серпня, передумов для початку навчального року в Хмельницькому дистанційно, немає. Однак освітяни контролюватимуть рівень епідбезпеки і в разі посилення карантину деякі школи перейдуть на “дистанційку”. У такому випадку все залежатиме від вакцинованих працівників. 

Разом із тим, міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомляв, що вакцинація працівників навчальних закладів є добровільною. Мовляв, примушувати до цих дій їх ніхто не має права.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up