Як підготуватися до ЗНО з української мови (новини компаній)

Як підготуватися до ЗНО з української мови (новини компаній)

Проте іспит з української мови – обов’язкова складова вступної кампанії до українського закладу вищої освіти. Тож у цьому тексті розповідаємо, яким чином підготуватися до ЗНО з української мови!

Вибір предметів зовнішнього незалежного оцінювання – відповідальна справа. Від нього залежать можливості для навчання дитини в найближчому майбутньому. Проте іспит з української мови – обов’язкова складова вступної кампанії до українського закладу вищої освіти. Тож у цьому тексті розповідаємо, яким чином підготуватися до ЗНО з української мови!

Чому рідну мову просто необхідно (добре) знати?

Більшість людей в Україні вважають українську мову рідною. Проте не всі знають її на такому дійсно високому рівні, щоб можна було цілком занурюватися в глибоку й неймовірно яскраву національну культуру. Повноцінне володіння рідною мовою означає:

  1. Можливість відкривати для себе (і в собі) весь спектр національної ідентичності: історію, музику, фольклор, літературу, кінематограф. Це далеко не повний перелік того, що являє нашу спадщину, впливає на теперішнє та є одним з каталізаторів формування майбутнього.
  2. Спілкування. Україна – величезна яскрава країна з талановитими креативними людьми. Щоб обмінюватися знаннями, досвідом та ідеями, просто необхідно спілкуватися українською на високому рівні.
  3. Можливості. Залежно від результатів ЗНО випускник або випускниця може мати або величезний, або дуже обмежений вибір університетів для здобуття майбутньої професії. Зауважимо, що незалежно від вибраної професії тестування з української мови є обов’язковим елементом вступу.

Безумовно, чим краще учень чи учениця володіє українською мовою, тим вищий результат отримає на екзамені. Що ж потрібно для підготовки?

6491aa829dc50.webp

Рецепт якісної підготовки до ЗНО.

Останнім часом в Україні проводиться ЗНО у вигляді національного мультипредметного тесту (модернізований відповідно до сучасних реалій формат екзамену). Але як звичайне ЗНО, так і НМТ формуються за однією програмою. Тож незалежно від того, в якому вигляді буде проходити екзамен, це не вплине на підготовку. Вона має містити такі складові:

  1. Дослідити програму екзамену. Теми, що будуть винесені на екзамен, містяться саме там – тож для простішої підготовки потрібно уважно ознайомитися з програмою.
  2. Опанувати структуру тесту. Міністерство освіти заздалегідь повідомить про те, в якій саме формі проходитиме екзамен. Тож потрібно стежити за цими повідомленнями, щоб знати, до яких саме типів завдань готуватися.
  3. Система. Потрібно сформувати чіткий графік, за яким дитина буде готуватися. Регулярні заняття позитивно вплинуть на якість підготовки.
  4. Багато читати. Читання допоможе збільшити словниковий запас, запам’ятати правила лексики й орфографії, краще розуміти текст.
  5. Постійно практикуватися на завданнях такої ж форми, що будуть на екзамені. Це допоможе краще закріпити знання та психологічно підготуватися до тесту.

Одне з найрозповсюдженіших запитань: «А якщо ми хочемо піти на курси?»

Вибір курсів може стати проблемою, адже серед великого різноманіття їх у нашій країні іноді доволі важко вибрати справді якісні. Наскільки відомо за останніми освітніми тенденціями й відгуками, лідерство тримає Optima Academy, що спеціалізується на дистанційному навчанні. Фахівці цієї академії вказують на декілька переваг, які приваблюють дітей та батьків:

  1. Авторські курси, створені викладачами з великим досвідом та успіхами.
  2. Навчання лише за актуальними матеріалами.
  3. Онлайн-навчання, що значно спрощує підготовку.
  4. Викладачі знаходять індивідуальний підхід до всіх учнів та учениць.
  5. Інтерактивні заняття, що містять велику кількість практичних завдань формату ЗНО.

Підготовка до ЗНО може бути складною та дуже виснажливою. Проте отримавши хороший результат, дитина зможе більш вільно планувати своє майбутнє. Сподіваємося, наші поради щодо підготовки стануть вам у пригоді! 

keyboard_arrow_up