Якою буде найдорожча спеціальність у вишах цього року – МОН

Якою буде найдорожча спеціальність у вишах цього року – МОН
Фото ілюстративне
  • Міністерство освіти і науки оприлюднило вартість контракту у навчальних закладах.
  • В яку «копійочку» обійдеться навчання у вишах і профтехах за контрактом, дізнавайтесь далі.

 

Від 6 і майже до 50 тисяч гривень. Такою може бути вартість контракту у вишах і закладах фахової передвищої освіти у 2020 році. Такі дані оприлюднили у Міністерстві освіти і науки України. Мінімальна вартість навчання буде складати 6-13 тисяч гривень. У майже сотні університетів і закладів фахової передвищої освіти мінімальна вартість контракту буде коливатись в сежах 20 тисяч гривень. Про це пише "Українська правда". 

Скільки буде коштувати навчання на бакалавра?

 

Відео дня

За повідомленням МОН, найдорожча мінімальна сума контракту у Київському національному університеті культури і мистецтв. Та за навчання на бакалавра треба буде віддати 39 546 гривень, а на магістра - 47 328 гривень. 

До слова, вартість контракту у Хмельницькому національному університеті буде складати:

  • 12 772 на молодшого бакалавра, 
  • 14 191 - на бакалавра,
  • 18 449 - на магістра.

Які популярні спеціальності цього року?

Серед популярних у 2020 році право, економіка, політологія, менеджмент, маркетинг, міжнародні відносини, дизайн, туризм, спеціальності галузей інформаційних технологій та деякі спеціальності сфери охорони здоров’я, зокрема стоматологія, фармація, педіатрія тощо. Ось повний перелік напрямків:

 

Мінімальну вартість навчання в кожному закладі можна переглянути за посиланням. У МОН також додають, що мінімальна вартість навчання (індикативна собівартість) враховує доходи людей і не може бути вищою за 3 середні зарплати у області. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Izabel Adam

    Цікаво ,у нас так дорого коштуює вища освіта ,а потім той диплом нікому не потрібен .У мене два червоних ,ніхто навіть не питав показати на роботі,а зараз навіть не знаю кули поділа ,десь в хаті лежать вже не пам’ятаю де.

    Таня reply Izabel Adam

    Аналогічно, платила за саму дорогу спеціальність, а роботи немає. Диплом валяється. Нікому нічого не потрібно.
    Про пошуки роботи взагалі мовчу, шарашкині контори. Вимог тьма, ЗП низька.
  • Elena Dostavka

    сборщик шпината в Польше лучшая перспектива для дистанционно выучившихся  абитуриентов

    Анонім reply Elena Dostavka

    В нас один випускник ракети у Маска запускають. А деякі його одногрупники приблизно шпинат і збирають. Залежить все від людини.

    Таня reply Анонім

    та скільки їх там треба тих запускників супутників?
    а от шпинат збирати - валом треба людей
    так що
    все залежить від попиту на роботу))

    Elena Dostavka reply Анонім

    это скорее исключение. Большинство подростков средней и старшей школы не в состоянии без помощи педагогов ,прочитанную теоретическую часть самостоятельно применить на практике. Для этого и была придумана школа,ВУЗы.
    Ломоносов  шёл за образованием с архангельским торговым обозом, а не учился дистанционно
  • Анонім

    Плиточники - найдорожча спеціальність. Цим займаються усі, від робітника до мера.  І отримають непогані доходи.
  • Таня

    нихрена себе
    а  смысл. на работу все равно без опыта не берут.
    и надо связи)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up