15 жовтня у Тернополі влаштують благодійний забіг. Запрошують всіх охочих

15 жовтня у Тернополі влаштують благодійний забіг. Запрошують всіх охочих
  • За зібрані гроші закуплять обладнання для підтримки 105 окремої бригади ТрО ЗСУ.

Ціль цьогорічного "ФАЙНОГО ЗАБІГУ" у Тернополі полягає далеко за межами фінішної лінії. Кожен бігун робить свій внесок у безцінну справу — підтримку наших сміливих воїнів та воїнок. Кожна гривня, зібрана завдяки реєстраційним внескам, буде спрямована на закупівлю потрібного обладнання для підтримки 105 окремої бригади ТрО ЗСУ.

Її сформували 5 років тому на Тернопільщині, а з початком повномасштабного вторгнення залучені військові захищають кордони нашої країни у Сумській, Харківській, Запорізькій та Донецькій областях. Тут служать як новобранці, так і ветерани АТО й ООС. 

«ФАЙНИЙ ЗАБІГ» організовують благодійний фонд «МХП-Громаді» та біговий клуб ShypShyna Run Club. Генеральним спонсором став «МХП Західний Хаб».

Відео дня

Незалежно від того, чи ви досвідчені спортсмени, чи тільки початківці, тут ви знайдете щось для себе. Учасники можуть обирати між різними відстанями, що робить забіг доступним для людей з будь-яким рівнем фізичної підготовки. Загалом пропонується чотири дистанції: 

Містечко змагань відкривається о 8 ранку у парку ім. Тараса Шевченка. Фініш відбудеться близько 12 години. Тоді ж нагороджуватимуть переможців півмарафону. Маршрут для всіх бігунів прокладений по тернопільській набережній, а на довгі дистанції й через річку Серет.

Зареєструватися на захід можна до 8 жовтня на сайті за посиланням. Кількість місць обмежена. Взяти участь можуть усі охочі — передбачені групи й для людей 70 років і старше.

Вартість стартового внеску залежить від обраної дистанції. За півмарафон для перших 50 учасників – 550 грн, для наступних 50 – 650 грн, а для всіх інших – 800 грн. За «Файну десятку» – від 500 грн, а за «Файну п’ятірку» – 450 грн. Ціна дитячих забігів становить 200 грн.

Учасники бойових дій та АТО братимуть участь у заході безкоштовно. Аби отримати стартовий пакет потрібно буде предʼявити оригінали документів. 50% знижка передбачена для осіб пенсійного віку та осіб з інвалідністю 1 та 2 груп. Корпоративні учасники можуть звернутися до організаторів за індивідуальним промокодом. 

Переможці та призери забігів отримають грошові винагороди, дизайнерські кубки та партнерські призи. Нагородження буде проводитися за визначеними віковими групами. Грошові призи залежать від обраного забігу і зайнятого місця, а загальний призовий фонд складає понад 200 тисяч грн. 

Важливо не просто прийти до фінішу, але й не перевищити відведений на забіг час. Наприклад, півмарафонцям виділяється до 3 годин, «Файній десятці» – 1,5 години, «Файній пʼятірці» – 40 хвилин. Тоді ті, хто фінішують, отримають ще й медаль фінішера. Найменшим учасникам також передбачені медалі та іменні грамоти. 

Благодійний забіг — це ще один символ того, що можна досягти, коли громада об'єднується заради спільної мети - підтримки Збройних Сил України. Ця ініціатива об'єднує людей з усіх куточків країни, адже біжучи, ми спільно працюємо над підтримкою воїнів на передовій, надаючи їм необхідне обладнання та ресурси, які допомагають захищати країну на передовій, -  розповіла Тетяна Волочай, директорка БФ «МХП — Громаді».

Організатор забезпечує усім потрібним на локації — стартовими номерами, електронними чіпами для фіксації результату, мапою маршрутів, роздягальнями, камерами для зберігання речей, пунктами харчування та водою. Також будуть запрошені фотографи, аби після забігу усі учасники отримали памʼятні фото. 

Під час проведення заходу будуть дотримані потрібні правила безпеки, за ними будуть допомагати слідкувати численні волонтери. На випадок повітряної тривоги забіг призупинять до скасування небезпеки. У кожного учасника буде мапа з позначеними укриттями. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up